Kantonalni sud Tuzla potvrdio prvostepenu presudu

Muniri Zildžić 30 mjeseci zatvora: Kako je medicinska sestra iz Tuzle lažnim obećanjima 'zaradila' 84.000 KM

Hronika 12.10.17, 10:09h

Muniri Zildžić 30 mjeseci zatvora: Kako je medicinska sestra iz Tuzle lažnim obećanjima 'zaradila' 84.000 KM
Zildžićeva je presudom obavezana da nadoknadi štetu u iznosu od 84.000 KM, koliko je "zaradila" lažnim obećanjima o zaposlenjima, invalidninama i kreditima

 

Kantonalni sud Tuzla potvrdio je prvostepenu presudu Općinskog suda Tuzla kojom je Munira Zildžić iz Tuzle, medicinska sestra u Domu zdravlja Tuzla, osuđena na 30 mjeseci zatvora zbog niza prevara, potvrđeno je iz Tužilaštva TK-a.  

 

Optužnicom je Zilldžić stavljeno na teret da je od 2010. do kraja 2013. godine počinila 12 prevara kojim je pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 84.000 KM.

 

- Također, pravosnažnom presudom se Zildžić obavezuje da nadoknadi štetu oštećenim u navedenom iznosu, naveli su iz Tužilaštva TK-a. 

 

Zildžić je osuđena jer je većem broju osoba davala lažna obećanja da će im omogućiti zaposlenje u javnim institucijama, a u nekoliko slučajeva invalidsku ili prijevremnu penziju njima ili njihovim članovima porodice. Također u dva slučaja je lažno obećala da će omogućiti podizanja većih kredita u banci.

 

- Od oštećenih je uzimala novac iako svjesna da nema nikakvog uticaja i mogućnosti da obećanja i ispuni te je tako sebi pribavila navedenu protivpravnu imovinsku korist.

 

Također, Kantonalni sud Tuzla je uvažio žalbu Tužilaštva i ukinuo prvostepenu presudu Općinskog suda Tuzla kojim se od optužbe oslobađaju Zijad Smajić i Adamo Arnautović, te vratio prvostepenom sudu predmet na ponovno suđenje. Optužnicom Tužilaštva se pomenuti terete da su u dva slučaja bili saučesnici Muniri Zildžić u prevarama, saopćili su iz Tužilaštva TK-a. 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI