za bolje i pravednije društvo

SDP i DF usvojili Deklaraciju o Mostaru

Front 09.10.17, 20:16h

SDP i DF usvojili Deklaraciju o Mostaru
Pozivamo i ostale lijevo orijentisane stranke, nevladin sektor i intelektualce da nam se pridruže, poručio je predsjednik SDP-a Mostar Edin Zagorčić

 

U Mostaru je počela prva zajednička sjednica gradskih odbora SDP-a BiH i DF-a na kojoj je usvojena deklaracija o Mostaru. Sjednica je, prema riječima dvojice predsjednika, sazvana kao plod odluke glavnih odbora dviju stranaka o zajedničkom djelovanju na predstojećim općim izborima u BiH. Osnovni cilj SDP-a i DF-a u Mostaru je, kažu, pravednije i bolje bh. društvo, oslobođeno svih nacionalizama i podjela, odnosno raznih segregacija "kojima je bh. društvo danas izloženo".

 

- Na tom putu pozivamo i ostale lijevo orijentisane stranke, nevladin sektor i intelektualce da nam se pridruže, poručio je predsjednik SDP-a Mostar Edin Zagorčić.

 

Na sastanku će biti izabrano koordinaciono tijelo koje će u budućnosti vršiti analizu političke situacije u gradu, između zajedničkih sjednica koje bi se trebale održavati u početku jednom u dva mjeseca- piše Oslobodjenje.



- Nakon zajedničkih inicijativa, tribina i sastanaka ovo je ustvari nastavak zajedničkog djelovanja stranaka na lokalnom nivou. Sjetit ćete se da smo prvi ponudili rješenje za Grad Mostar, dok je uspjeh na izborima naredne godine, te iniciranje izbora u Mostaru, naš glavni i osnovni cilj u ovom trenutku. Stanje u samom gradu danas je katastrofalno, rekao je predsjednik DF-a Grada Mostara, Mahmut Trčalo.

 

Zagorčić je konstatovao da je Mostar danas “prljav grad“, iako u njemu radi pet komunalnih preduzeća, najavljujuću da SDP i DF neće sjediti skrštenih ruku po ovom i brojnim drugim pitanjima.

 

Trčalo nije mogao predvidjeti hoće li dvije stranke imati zajedničke liste ili će ići odvojeno naredne godine, kazavši da to ipak zavisi od viših stranačkih nivoa. Deklaracija, prema njegovim riječima, potvrđuje opredjeljenje za jedinstven Mostar i jednake šanse i mogućnosti za sve.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI