FOTO/ UOČI UTAKMICE BIH-BELGIJA

Haos u Sarajevu: Navijači na ulicama, ceste zakrčene, do Grbavice se ne može proći...

Sport 07.10.17, 15:50h

Utakmica poočinje u 18 sati, karte za ovaj važan nogometni susret rasprodate su davno, a brojni navijači iz cijele BiH, uprkos hladnom i kišnom vremenu, hrle danas u glavni grad

 

 


Kako je i najavljeno, vanredne mjere u Sarajevu na snazi su uoči utakmice BiH i Belgije koja se danas igra na stadionu Grbavica. 


Nešto iza 14 sati započele su gužbe na cestama zbog obustave saobraćaja u Zvorničkoj ulici, u dijelu od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana - Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića, te na ulicu Topal Osman Paše na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička. Obustava je na snazi od 14.00 do 21.00 sat.

 

bih-belgija-guzva-1

 

Također, iz Nogometnog saveza BiH izdata su i posebna upozorenja o strogim pravilima za ulazak na stadion i pta se sve neće smjeti unijeti, o čemu možete čitati ovdje

 

Utakmica poočinje u 18 sati, karte za ovaj važan nogometni susret rasprodate su davno, a brojni navijači iz cijele BiH, uprkos hladnom i kišnom vremenu, hrle danas u glavni grad. 


Dio navijačke atmosfere za sarajevskih ulica možete pogledati u našoj fotogaleriji. 


Zanimljivo je napomenuti i da su kvote u svjetskim kladionicama, prema kojima je Belgija bila apsolutni favorit, uoči današnje utakmice doživjele velike promjene, a o čemu se radi čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad/Foto: A.Beganović + Fena)

 

BLIN
KOMENTARI