Pod posebnom lupom

Oglasili se iz NS BiH uoči utakmice, ova su nova stroga pravila: Evo šta nikako nećete smjeti na utakmici BiH - Belgija!

Sport 06.10.17, 12:10h

Oglasili se iz NS BiH uoči utakmice, ova su nova stroga pravila: Evo šta nikako nećete smjeti na utakmici BiH - Belgija!
Napominjemo da se naš državni tim nalazi pod posebnim monitoringom zbog prethodnih događaja i aktuelne suspenzije stadiona u Zenici, pa bi svaki eventualni novi incident mogao imati nesagledive konsekvence, poručuju iz NS BiH

 

Ovim putem želimo obavijestiti navijače koji će prisustvovati utakmici naše reprezentacije protiv Belgije, da iz bezbjedonosnih razloga neće biti dozvoljeno unošenje na stadion predmeta kao što su: ruksaci, torbice, veće ručne torbe, niti bilo koji tvrdi predmet, navedeno je iz Nogometnog saveza BiH.

 

Takođe, kako je navedeno, neće biti dozvoljeno unošenje transparenata, banera i sličnih pisanih materijala. Zabranjeno je unošenje hrane i pića na stadion.

 

"Zbog najave loših vremenskih prilika na dan odigravanja utakmice, preporučujemo navijačima da obuku prikladnu topliju odjeću, te priručne kišne jakne ili kabanice, jer iz bezbjednosnosnih razloga neće biti dozvoljen unos kišobrana na stadion", stoji u saopćenju uoči sutrašnje utakmice.

 

Na svim ulazima stadiona „Grbavica“ prilikom ulaska gledalaca će biti pojačana kontrola od strane pripadnika ovlaštene zaštitarske agencije koja će obezbjeđivati utakmicu, kao i pripadnika policije, uz video-nadzor.

 

"Još jednom pozivamo navijače da gromoglasno bodre našu reprezentaciju, te da iskažu dužno poštovanje himni Belgije i svim akterima utakmice. Napominjemo da se naš državni tim nalazi pod posebnim monitoringom zbog prethodnih događaja i aktuelne suspenzije stadiona u Zenici, pa bi svaki eventualni novi incident mogao imati nesagledive konsekvence. Našim vjernim navijačima unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju", stoji u saopćenju.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI