Pretresi objekata na više lokacija

Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Otkriveno 14 kilograma droge 'skank', uhapšena jedna osoba

Hronika 04.10.17, 14:53h

Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Otkriveno 14 kilograma droge 'skank', uhapšena jedna osoba
U toku su pretresi objekata na više lokacija s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku



Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u operativnoj akciji kodnog naziva "Sokol“ na području Sarajeva slobode lišili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

U okviru ove akcije otkriveno je i privremeno oduzeto oko 14 kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu "skank”.

 

U toku su pretresi objekata na više lokacija s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

 

Navedene aktivnosti realiziraju se po naredbama Općinskog suda i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz podršku policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Osoba lišena slobode bit će privedena u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, biti predata nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI