Više tribina posvećenih prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH

Dr. Ismet Gavrankapetanović jedan od govornika u Turskoj na 14. godišnjicu od smrti Alije Izetbegovića

Hronika 04.10.17, 13:45h

Dr. Ismet Gavrankapetanović jedan od govornika u Turskoj na 14. godišnjicu od smrti Alije Izetbegovića
Profesor Gavrankapetanović prisjetio se ranije za agenciju Patria da je 10. septembar 2003. godine po njega došao Izetbegovićev sin Bakir Izetbegović, sadašnji član predsjedništva BiH i predsjednik SDA, i obavijestio ga da je njegov otac pao i povrijedio se

 

Povodom 14. godišnjice smrti prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića 19. oktobra, bit će organizirane tribine u više gradova u Bosni i Hercegovini, te u nekoliko gradova izvan zemlje.

 

Na jednom od skupova koji će biti organizirani u Turskoj govorit će i profesor Ismet Gavrankapetanović, ljekar koji je posljednje dane Izetbegovićevog života proveo s njim.

 

Profesor Gavrankapetanović prisjetio se ranije za agenciju Patria da je 10. septembar 2003. godine po njega došao Izetbegovićev sin Bakir Izetbegović, sadašnji član predsjedništva BiH i predsjednik SDA, i obavijestio ga da je njegov otac pao i povrijedio se. 

 

„Predsjednik me zagrlio i rekao: 'Ipe, hoću u bolnicu, ali samo ako idem kod tebe'. Uzeo sam ga i stavio u Bakirov auto. Bio je kod mene 23 dana i 23 noći. Imao je prelom rebara. Kada su rebra zarasla, otišao je na Treću internu Kliniku“, prisjetio se dr. Gavrankapetanović. 

 

Petnaestak dana poslije Izetbegović će preminuti na KCUS u 14:25 sati, u 78. godini života.

 

Nešto manje od 13 godina nakon Izetbegovićeve smrti snaha Alije Izetbegovića, dr. Sebija Izetbegović dolazi na čelo KCUS a samo godinu dana nakon imenovanja smjenjuje dr. Gavrankapetanovića sa šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju, piše NAP.  

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI