zamišljeno kao porodična tv

Islamska zajednica u BiH formira svoju televiziju: 'Projekat se vodi oprezno i temeljito'

Hronika 03.10.17, 18:50h

Islamska zajednica u BiH formira svoju televiziju: 'Projekat se vodi oprezno i temeljito'
Jusić je pojasnio da bi buduća televizija trebala djelovati u okviru Media centra IZBiH koji je u nastajanju

 

Muhamed Jusić, savjetnik reisu-l-uleme dr. Huseina ef. Kavazovića za medije, potvrdio je danas za bh. informativni servis INS da Islamska zajednica u BiH ide u pravcu osnivanja televizije, ali da se projekt vodi oprezno i na temeljit način.

 

Jusić je pojasnio da bi buduća televizija trebala djelovati u okviru Media centra IZBiH koji je u nastajanju.  

 

„Za početak plan je da se uspostavi TV studio, odnosno TV produkcija, gdje će se proizvoditi multimedijalni sadržaj, te, ujedno, izvršiti obuka i priprema kadrova koji bi trebali djelovati u okviru buduće televizije. Želja nam je da to u perspektivi bude porodična TV koja bi, kao i drugi mediji IZBiH, djelovala unutar Media centra IZ, ali naglašavamo opreznost i temeljitost u pristupu ovom projektu“, kazao je, uz ostalo, Jusić.

 

Podvukao je da su pravni akti neophodni za realizaciju ovog velikog projekta na Saboru IZBiH koji će svakako dati posljednju riječ o cijeloj ideji.

 

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je na jučerašnjoj sjednici RTV BIR dao suglasnost za nabavku opreme i formiranje privremenog TV studija koji bi trebao prerasti u buduću televiziju IZ u BiH. Također, data je suglasnost RTV BIR-u da u skladu sa važećim zakonodavstvom krene u proceduru širenja radio frekvencije.

 

Glasila i mediji Islamske zajednice, čije će se djelatnosti i upravljačka prava definirati drugim pravnim aktom, su, pored Radio-televizija Islamske zajednice BIR, Glasnik, IIN Preporod, novinska agencija MINA i Web portal.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI