VIDEO/ Drama oko poticaja raji i vjernim članovima partije

Hadžifejzović izgubio živce: Bruka, posebno ako se kao alibi koristi hadž! Konaković: Omaklo nam se...

Front 03.10.17, 10:57h

Hadžifejzović izgubio živce: Bruka, posebno ako se kao alibi koristi hadž! Konaković: Omaklo nam se...
Odavno je u ovoj zemlji vjera pokriće za krađu - 'Nisam Allaha mi, uzeo marku', a jeste milion... - poručio je iz studija Face TV-a Senad Hadžifejzović


Senad Hadžifejzović u Centralnom dnevniku na Face TV obrušio se na premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, zbog informacija koje su procurile u medije da je Vlada KS donirala velike novce firmamam bivših kantonalnih i federalnih funkcionera i prijateljima državih poglavara.

 

- Izetbegovićev prijatelj, Muris Mujanović, vlasnik lanca 'Mesara' dobio je 40.000 KM i još bonusa, drugi predsjednikov prijatelj Šefkija Okerić iz 'Sedre' dobio je 53.000 KM, privatna firma bivšeg federalnog premijera Nedžada Brankovića 40.000 KM, kompaniji Mondo, koja je osnovana u maju ove godine, u augustu je darovano 50.000 KM, sve pod šifrom 'poticaj razvoju male privrede i poduzetništva' ili u prijevodu - poticaj raji i vjernim članovima partije - rekao je u Centralnom dnevniku Hadžifejzović.

 

Nakon medijskog pritiska, donacije su, ipak, stornirane.

 

- Bruka, posebno ako se kao alibi uzima hadž. 'Nisam bio tu, bio sam na hadžu'. Odavno je u ovoj zemlji vjera pokriće za krađu - 'Nisam Allaha mi, uzeo marku', a jeste milion... - poručio je iz studija Face TV-a Senad Hadžifejzović.

 

Novinari Face TV-a uspjeli su od Konakovića dobiti komentar na ovu skandaloznu odluku:


- Nisam potpisao tu odluku, kao što su pisali ovi portali koji često pišu neistine, ali je istina da su nam ti portali skrenuli pažnju na proces te da smo dodatnom analizom utvrdili da ima nekoliko kompanija koje se vežu za ljude koje znamo ili koje su članovi naših političkih partija. Na tom kolegiju smo razgovarali, pregledali čitavu dokumentaciju i bilo je nemoguće ministrima ustanoviti da je to firma Nedžada Brankovića ili nekog drugog, jer u toj dokumentaciji koja dođe na Vladu ne stoji ime vlasnika kompanija - objasnio je Konaković.

 

- Ovo se omaklo, bez prisustva premijera - zaključio je Konaković.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI