Zbog kritike doktorata predsjednika BDZ

Fatmir Alispahić u 'nadi da nije sve potonulo u bezdan': Muamer Zukorlić mi prijeti, titulu brani pištoljima!

Hronika 02.10.17, 14:06h

Fatmir Alispahić u 'nadi da nije sve potonulo u bezdan': Muamer Zukorlić mi prijeti, titulu brani pištoljima!
Ako je jedan "doktor nauka" spao na to da mu se titula brani pištoljima i prijetnjama - onda je posve jasno da taj čovjek pripada mafijaškom, a ne akademskom društvu, poručuje Alispahić

 

Novinar i publicista Fatmir Alispahić obratio se našoj redakciji, jer je, kako tvrdi, primio prijetnje od dugogodišnjeg tjelohranitelja, kao i od nekoliko bliskih saradnika Muamera Zukorlića, predsjednika Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka.

 

Razlog svemu ovome je, smatra Alispahić, njegov stav da je doktorat Muamera Zukorlića "degradacija akademske prakse i da nema naučnu validnost".

 

- Iako sam svjestan da su mi kao piscu oduzeta građanska i akademska prava, te da zavjera šutnje godinama prati diskriminaciju moje opredjeljenosti da svjedočim slobodu govora i intelektualnu nezavisnost, ja vam se obraćam - u nadi da nije sve potonulo u bezdan autocenzure i jednoumlja - sa obavještenjem da sam dobio vjerodostojne prijetnje od dugogodišnjeg tjelohranitelja Muamera Zukorlića, kao i od nekoliko bliskih saradnika i prijatelja Muamera Zukorlića. Za mene su to prijetnje lično Muamera Zukorlića! Ove prijetnje sam dokumentovao objavom na svome fb profilu - napisao je DEPO Portalu Alispahić.

 

 

Alispahić otkriva da je dobio prijetnje izvjesnog Nedžada Šaćirovića, Zukorlićevog tjelohranitelja, na kojeg su ga upozorili prijatelji na Facebooku, 'rekavši da se radi o opasnom čovjeku koji je već zbog upotrebe vatrenog oružja ležao u zatvoru'.


- Ako je jedan "doktor nauka" spao na to da mu se titula brani pištoljima i prijetnjama - onda je posve jasno da taj čovjek pripada mafijaškom, a ne akademskom društvu - poručuje Alispahić.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI