ČEMU OVO, TEŠKO JE REĆI...

Ne zaboravite: 1. oktobra na snagu stupaju nova pravila za pozive u svim fiksnim telefonskim mrežama u BIH

Hronika 30.09.17, 21:12h

Ne zaboravite: 1. oktobra na snagu stupaju nova pravila za pozive u svim fiksnim telefonskim mrežama u BIH
Izmjene u načinu biranja korisnika u fiksnoj telefonskoj mreži nužno su uvedene u svrhu povećanja kapaciteta geografskih brojeva u telefonskoj mreži Bosne i Hercegovine

 

 
 

Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) BiH je prije dvije sedmice obavijestila korisnike fiksnih telefonskih mreža u Bosni Hercegovini da od 01. oktobra 2017. godine u 00:00 sati stupaju na snagu nova pravila pozivanja u fiksnoj telefonskoj mreži.
 

Promjena se odnosi samo na pozive unutar iste mrežne grupe, tako će se  umjesto biranja telefonskog broja željenog korisnika birati: nacionalni prefiks (0) + pozivni broj mrežne grupe kojoj pripada birani korisnik + telefonski broj biranog korisnika. Ovim će se svi pozivi u okviru fiksne telefonske mreže u Bosni i Hercegovini obavljati kao da su „međugradski pozivi“.

 

Izmjene u načinu biranja korisnika u fiksnoj telefonskoj mreži nužno su uvedene u svrhu povećanja kapaciteta geografskih brojeva u telefonskoj mreži Bosne i Hercegovine.

 

Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (Agencija) na redovnoj sjednici održanoj 22.09.2016. godine usvojilo je Pravilo o izmjenama Pravila o planu brojeva za telefonske usluge u Bosni i Hercegovini i Pravilo o izmjenama i dopuni Pravila o upravljanju planom brojeva za telefonske usluge u Bosni i Hercegovini, po osnovu kojeg se navedena izmjena primjenjuje.


Za sve eventualne nejasnoće u primjeni novog načina biranja, korisnici se mogu obratiti operatorima putem besplatnih telefona za podršku.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI