Preokret na setu

Ahmed Imamović se povukao sa snimanja serije 'Alija', neće režirati preostale epizode

Mediji 27.09.17, 15:56h

Ahmed Imamović se povukao sa snimanja serije 'Alija', neće režirati preostale epizode
Serija od šest epizoda, koja je već izazvala ogromnu pažnju u regiji, ali i Turskoj, tematizira bitne dijelove iz života rahmetli Alije Izetbegovića i obuhvatiti period od njegove rane mladosti 1944. pa sve do smrti, 2003. godine

 

Snimanje turske mini serije o životu prvog predsjednika samostalne Republike BiH Alije Izetbegovića, koje se realizira u produkciji TRT-a i „Sancak Medya“, uspješno se nastavlja, a narednih dana trebali bi ponovo snimati u Sarajevu, potvrdio je za Bh. informativni servis INS izvršni producent i partner „Sancak Medya“, Abdulhamid Yildirim.

 

„Završili smo snimanje tri epizode. Snimanje četvrte epizode će biti iduće sedmice završeno. Ide sve kako treba“, kazao je sagovornik servisa INS.

 

On podsjeća da se snimanje serije odvija u Sarajevu, Mostaru, Tarčinu, Blagaju, Konjicu i Počitelju, ali i u Vašrešu, Hadžićima i drugim bh. mjestima, koja će od ovog velikog projekta svakako imati koristi.

 

U međuvremenu, kako saznaje Ins.ba, režiser serije Ahmed Imamovović se povukao sa snimanja. Kako je potvrdio Yildirim, ugledni bh. reditelj je snimio tri epizode koje će u narednom periodu montirati, dok rediteljsku palicu preuzima njegov kolega iz Turske.

 

ahmed-imamovic

Foto: AA

 

„Gospodin Imamović je režirao tri epizode, dok će preostale tri nastaviti da režira režiser iz Turske. Gospodin Imamović ima privatne obaveze i poslove, odnosno obaveze na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Dakle, gospodin Imamović se ne povlači iz projekta, on će ostati do kraja. A i dalje ćemo snimat u konsultacijama s njim“, kazao je Yildirim.

 

Ins.ba je pokušao danas kontaktirati i Ahmeda Imamovića, ali je on isključio telefon, pa nije odgovarao na pozive i poruke.  

 

Serija od šest epizoda, koja je već izazvala ogromnu pažnju u regiji, ali i Turskoj, tematizira bitne dijelove iz života rahmetli Alije Izetbegovića i obuhvatiti period od njegove rane mladosti 1944. pa sve do smrti, 2003. godine, a lik najstarijeg Izetbegovića oživjeli su glumci Burak Poyraz (u mladosti) i Yurdaer Okur (starije godine).

 

U novoj seriji TRT-a, Alijinu suprugu Halidu glumit će Görkem Yeltan, sina Bakira Izetbegovića Berke Üzrek, snahu Sebiju Fatoş Kabasakal, a kćerku Sabinu Izetbegović Dilşad Çelebi. Mnogi naglašavaju da je riječ o velikom i značajnom projektu.

 

(Ins.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: AA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI