Nakon uviđaja normalizovan saobraćaj

Stravičan prizor kod Ilijaša: U nesreći na autoputu poginuo 25-godišnjak, od siline udara automobil se prepolovio

Hronika 25.09.17, 17:21h

Stravičan prizor kod Ilijaša: U nesreći na autoputu poginuo 25-godišnjak, od siline udara automobil se prepolovio
Jedno lice je smrtno stradalo, dok je drugo povrijeđeno

 


Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon stravične nesreće koja se dogodila na autoputu Ilijaš-Visoko, u kojoj je poginuo suvozač Audija 25-godišnji Amir Alić dok je vozač Ferid Hadžihaskić teško povrijeđen.

 

Ekipa portala Avaz.ba neposredno nakon ove nesreće bila je na licu mjesta. Zatekli su stravičan prizor. Scene su bile poput onih iz filmova. Na autoputu ih je zatekao popolovljen i u dijelovima, totalno uništen, Audi.

 

Posebno su bile potresne scene poginulog 25-godišnjaka, čije je nepomično, krvavo, tijelo ležalo na cesti. Saobraćaj je bio totalno obustavljen.

 

Očevici, vidno šokirani, nisu mogli pretjerano komentirati budući da su s nevjericom promatrali stravičnu nesreću. Neki od svjedoka ovog nemilog događaja tvrde da je uzrok nesreće neprilagođena vožnja uslovima saobraćaja. Vozač Audija također je bio vidno šokiran. Gledajući u prizor koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim i svog prijatelja kako krvav i mrtav leži na cesti čuvao se za glavu. Nije imao snage govoriti. Na lice mjesta odmah su došle ekipe hitne i policijske pomoći.

 

Nažalost, suvozaču su mogli samo konstatirati smrt dok je vozač prevezen u sarajevsku bolnicu gdje su mu, nakon opservacije i ukazane pomoći, konstatirane teške tjelesne povrede.

 

Policija još vrši uviđajne radnje, kojima će biti rasvijetljene zvanične okolnosti ove nesreće a saobraćaj je na ovoj dionici u potpunosti blokiran.

 

prepolovljeno-vozilo-sudar

 

sudar-prepolovljeno-vozilo

Foto: Crna hronika BiH

 

U udesu su učestvovala dva automobila, a od siline udara automobil Audi se bukvalno raspao i prepolovio.

 

udes-autoput

Foto: Nap.ba

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MD)

 

 

BLIN
KOMENTARI