građanski savez tvrdi

U mjesec dana postao i hadžija i Superhik: Konaković uzima od siromašnih i daje Nedžadu Brankoviću

Front 25.09.17, 10:37h

U mjesec dana postao i hadžija i Superhik: Konaković uzima od siromašnih i daje Nedžadu Brankoviću
Od ovog sramotnog trošenja novca poreska obveznika za razvoj privatnih biznisa SDA-ove političke elite i klijentele bliske njoj, gori je samo pokušaj pranja vlastite odgovornosti kantonalnog premijera i primitivnog džetsetera Dine Konakovića

 

Građanski savez (GS) smatra sramnom odluku Vlade Kantona Sarajevo da firmi Saraj inženjering koja u je vlasništvu njihovog stranačkog kolege iz SDA i bivšeg premijera Nedžada Brankovića dodijeli 40 hiljada maraka poreskog novca. Pošto ta odluka nije bila dovoljno bezobrazna, Vlada KS je još 20 hiljada KM poklonila firmi njegovog sina Adnana Brankovića za "razvoj vjerskog turizma na području Ajvatovice“. Mi u GS-u ponašanje Vlade SDA-ovog primitivnog premijera smatramo sramotnim banditizmom kojim je ova Vlada, za koju smo vjerovali da nas više ničim ne može iznenaditi, uspjela nadmašiti čak i samu sebe.

 

Da stvar bude gora, otac i sin Branković nisu jedini stranci bliski ljudi za koje se SDA pobrinula poreskim novcem. Poticaje je dobila firma "Mistral Technologies d.o.o." gdje je Direktor za marketing Damir Saračević, gle čuda, koji je nedavno postao član Nadzornog odbora "Vodovoda i kanalizacija", kao i firmi Murisa Mujanovića "Mujanovići d.o.o". Podsjećamo da je firma "Mujanović d.o.o" umiješana u veliku aferu te je pod istragom nadlaženih organa RS-a, jer je za subvencije dobijene od SDA-ovog federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića, povratnicima u Istočnu Bosnu poslala bolesne junice!

 

Od ovog sramotnog trošenja novca poreska obveznika za razvoj privatnih biznisa SDA-ove političke elite i klijentele bliske njoj, gori je samo pokušaj pranja vlastite odgovornosti kantonalnog premijera i primitivnog džetsetera Dine Konakovića. Naime, iako njegov potpis stoji na odobrenim subvencijama, Konaković se po običaju pravdao kako on ne stoji iza odluke, ne zna za odluku i kako je on lično, tobože, ne podržava. Ukoliko Konaković zaista govori istinu, tj. ukoliko je on stvarno premijer koji ništa ne zna, ni za šta se ne pita ni o čemu ne odlučuje, onda nam time zapravo indirektno priznaje da se radi vjerovatno o najnesposobnijem premijeru u historiji koji nije u stanju voditi Kanton Sarajevo i držati stvari pod kontrolom, zbog čega je prijeko potrebno da podnese ostavku, što smo mi u GS od njega već niz puta tražili zbog nestašica vode. No, ukoliko Konaković otvoreno laže i zamajava javnost tvrdnjama o svom tobožnjem neznanju za odluke koje se u ime njegove Vlade donose, to je razlog više da podnese ostavku.

 

Ovom odlukom SDA još jednom potvrđuje da oni komad Bosne i Hercegovine nad kojim vladaju zamišljaju kao neofeudalno uređeno društvo u kome građani izvan kruga njihove političke klijentele imaju ulogu svojevrsnih kmetova koji plaćaju drakonske namete kako bi finansirali privatne biznise, izmišljene budžetske poslove i socijalne privilegije SDA-ove stranačke mašinerije.

 

I dok se mali i srednji biznisi opterećuju drakonskim nametima i dok zaposleni svaki mjesec 2/3 iznosa plate daju državi kroz porez i doprinose, uz još 17% PDV-a na sve što kupe, dotle građani za svoj poreski novac dobijaju ceste pune rupa, česme iz kojih ne teče voda i bolnice u koje sa sobom moraju donositi lijekove i gaze. Jer naš poreski novac ne služi za finansiranje javnog dobra koje svi koristimo, nego služi za finansiranje privatnih biznisa SDA-ove političke elite i njenih potomaka.

 

Odavno je 5 do 12 za građanski otpor ovoj legaliziranoj pljački i ponižavanju koji traju već tri decenije i GS još jednom ponavalja poziv svim nominalno opozicionim strankama da zaista pokažu da žele promjenu vlasti tako što će pokrenuti proceduru smjene ove superhikovske družine u KS- navodi se u saopćenju Građanskog saveza.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI