premijer ks se očitovao o gorućem problemu

Konaković: Očekujte drugo lice Vodovoda... Pod cijenu da kršimo zakon, isključivat ćemo one koji kradu...

Hronika 21.09.17, 15:41h

Konaković: Očekujte drugo lice Vodovoda... Pod cijenu da kršimo zakon, isključivat ćemo one koji kradu...
Konaković je na početku obraćanja najavio da će ubuduće svakog četvrtka imati stalne konferencije za medije

 

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković danas je izjavio da će građani glavnog grada BiH uskoro vidjeti novo "lice" vodovoda, istakavši da će naredno ljeto biti bez redukcija.

 

Na konferenciji za novinare u Sarajevu istakao je da je Vlada KS-a informirana da je razriješen Nadzorni odbor ViK-a u skladu s procedurama.

 

- To je trajalo malo duže, bilo je evidentno da se to desi. Donijeta je odluka o imenovanju tri nova čovjeka koja su od jučer u sastavu Nadzornog odbora ViK-a. Oni će u narednih nekoliko dana imati konstituirajuću sjednicu - istakao je Konaković.

 

Dodao je da su te osobe njegov i prijedlog saradnika te da je informiran o njihovim planovima.

 

- Doveli smo čovjeka iz Tuzlanskog vodovoda, mašinca, hidraša, koji je tamo bio direktor pogona kada se rješavao problem u tom gradu. Drugi je član poreske uprave, diplomirani pravnik, inspektor, koji ima enormo iskustvo u oblasti prava, treći dolazi iz realnog sektora koji je u mom kabinetu, kojeg sam upoznao radeći na razvoju IT sektora - rekao je Konaković.

 

Poručio je da očekuje 'drugo lice vodovoda' u narednom periodu, druge ljude, uposlenike, ekipe koje rade na kvarovima na terenu i ekipa za isključivanje nelegalnih potrošača po cijenu kršenja nekog od zakona. 

 

- Ako nekog bude trebalo isključiti s vodovodne mreže, ko krade vodu, a neki ga zakon štiti, isključit ćemo ga pod cijenu zakona - jasan je premijer KS-a.

 

Rekao je da je Vlada KS-a ove godine izdvojila oko četiri miliona KM te dodao da je spremna i potrošiti novih 50 miliona, ukoliko je to potrebno ali na adekvatno prezentiran detektovan problem.

 

- S obzirom na obim posla mislim da nemamo višak radnika. Bit će promijenjena sistematizacija koja je prije nekoliko mjeseci usvojena iz bivših upravljačkih struktura. Ukoliko bude viška radnika, bit će naravno otpuštanja - zaključio je Konaković.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI