Nakon sinoćnjeg brutalnog napada

Trener Dinama Mario Cvitanović: Ako mi neko želi oduzeti strast prema nogometu, neka izvadi pištolj i puca u mene

Sport 21.09.17, 15:20h

Trener Dinama Mario Cvitanović: Ako mi neko želi oduzeti strast prema nogometu, neka izvadi pištolj i puca u mene
Moj privatni život je čist, bez mrlje. Školovao sam se za nogomet, živim za nogomet i to mi ne mogu oduzeti.

 

 

Trener Dinama Mario Cvitanović na izvanrednoj konferenciji za medije u Maksimiru obratio se javnosti u vezi s napadom koji je sinoć doživio ispred svog stana. Brutalno je napadnut nakon što se vratio iz Imbriovca, gdje je vodio Dinamo u pobjedi s rezultatom 6:0 u šesnaestini finala kupa, prenosi Večernji.hr


– Hvala svim prijateljima koji su mi se javili i zaželjeli mi što brži oporavak. Hvala i svim nogometnim djelatnicima, trenerima, kolegama, koji su uključeni u hrvatski nogomet i šire i koji mi daju apsolutnu i jedinstvenu podršku. To znači da sam kao trener na dobrom putu – rekao je na početku Cvitanović te dodao:  – Želim biti trener, samo to, trener koji će se baviti momčadi, igračima... Cilj mi je da budemo prvaci, da igramo što bolje, da pobjeđujemo. Moj privatni život je čist, bez mrlje. Školovao sam se za nogomet, živim za nogomet i to mi ne mogu oduzeti. Želim biti nogometni trener, samo to. Ako mi to netko želi oduzeti, neka izvadi pištolj i puca u mene.

 

Nakon Dinamova trenera riječ je preuzeo Krešimir Antolić, član Dinamove uprave zadužen za sigurnost. – Uime kluba treneru bih se zahvalio na hrabrosti, što je odmah danas nakon napada došao na posao. Mi možemo samo biti ponosni što imamo takvog trenera, koji tako voli svoj Dinamo. Našeg trenera napala su dva zamaskirana idiota, koji su bili toliko 'hrabri' da su skriveni i maskirani čekali Marija. Znam dosta detalja napada, ali o njima neću govoriti. Policijska uprava zagrebačka najbolja je u državi i nema sumnje da će sve napraviti kako bi se napadači otkrili – naglasio je Antolić i dodao: – Naš trener nema nikakve mrlje u životu i ovo možemo gledati samo u kontekstu svega što se događa oko Dinama. Također ovo ne možemo gledati odvojeno od pokušaja likvidacije Zdravka Mamića.

 

Ovo je dio dva procesa – jednog političkog gdje se simboli mržnje iznose u parlamentu, i drugog procesa gdje dio medija banalizira ili čak podržava napade. Treći je proces nečinjenje državnih institucija. Država je prije dvije godine pokazala kako to izgleda kad žele udariti na jednu organizaciju kao što je to Dinamo. I to je O.K. Neka tako rade u svim situacijama. Antolić je kazao da je Dinamo jučer dobio kaznu od Disciplinske komisije HNS-a jer su navijači Dinama na utakmici protiv Rudeša skandirali ''Pili smo pelina, pušili smo trave, najviše volimo Mamića bez glave''. Tvrdi i kako je nedavno upućen proglas o početku akcije kojom se Dinamo vraća navijačima i nakon toga je cijeli grad bio oblijepljen plakatima s prekriženom glavom Zdravka Mamića.


– Poslali smo pisma desecima državnih institucija, a dobili smo odgovor samo od jedne. Napad na Marija Cvitanovića događa se u atmosferi općeg napada na Dinamo i ja ne tražim, nego zahtijevam od svih nadležnih institucija, da svim sredstvima to zaustave. Nećemo se predati jer nismo kukavice. Ali, kod 280 ljudi koji svaki dan dolaze raditi u Dinamo, postoji strah od toga da će upasti retardi s kukuljicama i pretući ih – naglasio je Antolić. Podsjetimo, nakon dolaska na stadion, Cvitanović se uputio u svoj stan, ispred kojeg su ga dočekala dvojica maskiranih napadača te su ga napala palicama i ozlijedila ga. Policiju je o napadu izvijestio sam Cvitanović, kojeg su nakon toga kolege iz kluba odvezle u Opću bolnicu Sveti Duh, gdje je hospitaliziran. Liječnici su ustanovili da mu je slomljena ruka.

 

Motiv napada za sada je nepoznat, no način na koji je Cvitanović napadnut sugerira da je možda riječ o nekakvom upozorenju. Naime, ovakvi napadi u pravilu u sebi nose potpis kriminalnog miljea i uglavnom znače upozorenje napadnutom zbog nekoga ili nečega. Napad je najoštrije osudio i HNS. – Nastavak je to niza huliganskih napada na članove nogometne obitelji koji moraju zgroziti, uznemiriti i zaprepastiti svakoga tko vjeruje da je Hrvatska demokratska i moderna europska država koja brine za sigurnost svakog građanina. No u Hrvatskoj zločinci nekažnjeno crtaju svastike, pucaju u ljude ili ih udaraju s leđa, primitivno vrijeđaju državnu tajnicu ili fizički napadaju nogometne izbornike, trenere i suce. Ponavljamo, nekažnjeno – kaže se u priopćenju HNS-a.

 

(Večernji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN,aš)

BLIN
KOMENTARI