spremaju konkretne mjere

'Hitna' sjednica o gorućem problemu vodosnabdijevanja zakazana za devet dana: Koja će rješenja ponuditi Vlada KS?

Hronika 19.09.17, 13:55h

'Hitna' sjednica o gorućem problemu vodosnabdijevanja zakazana za devet dana: Koja će rješenja ponuditi Vlada KS?
Članovi kolegija na istoj sjednici dogovorili su i da se nastavak 32. i 33. radna sjednica održe u ponedjeljak 02. oktobra 2017. godine sa počekom u 10:00 sati

 

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici dogovorio da se Hitna sjednica ovog kantonalnog zakonodavnog tijela o stanju vodosnabdjevanja održi u četvrtak 28. septembra ove godine.  


Kako je najavljeno, na ovoj sjednici bit će razmatran prijedlog konkretnih mjera koje će u narednom periodu poduzeti Vlada KS s ciljem rješavanja ovog gorućeg problema stanovnika Sarajeva.


Članovi kolegija na istoj sjednici dogovorili su i da se nastavak 32. i 33. radna sjednica održe u ponedjeljak 02. oktobra 2017. godine sa počekom u 10:00 sati.


Kako je danas utvrđeno, na nastavku će biti razmatrana jedina preostala tačka dnevnog reda – zastupnička pitanja i inicijative, dok će u okviru dnevnog reda nove 33. sjednice zastupnici raspravljati o prijedlozima zakona o izmjenama Zakona o proglašavanju žalosti u Kantonu Sarajevo, zakona o izmjeni i dopuni Zakona o pružanju besplatne pravne pomoći te zakona o dopuni Zakona o zaštiti prava pripadnika nacionalnih manjina u Kantonu Sarajevo, i to po hitnom postupku. 


Na istoj sjednici naći će se i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o preuzimanju, izmjenama i dopunama Zakona o zakupu poslovnih zgrada i prostorija po skraćenom postupku. 


Između ostalog, zastupnici će na ovoj sjednici razmatrati Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo kao i izvještaje o radu i finansijskom poslovanju 11 javnih ustanova iz oblasti zdravstva za 2016. godinu, te Izvještaje o poslovanju šest kantonalnih javnih komunalih preduzeća za prošlu  godinu, i to: „Tržnice-pijace“ d.o.o. Sarajevo, „Rad“ d.o.o. Sarajevo, „Pokop“ d.o.o. Sarajevo, „Sarajevogas“ d.o.o. Sarajevo, „Park“ d.o.o. Sarajevo i „Toplane-Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo- navodi se u saopćenju press službe KS.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI