ZAR SU SARAJLIJE MALOUMNE?!

Konakoviću, podnesi ostavku prije nego što i Kanton bankrotira kao KK Bosna!

Front 14.09.17, 15:28h

Konakoviću, podnesi ostavku prije nego što i Kanton bankrotira kao KK Bosna!
GS ovim putem poziva Elmedina Konakovića-Dinu da konačno, nakon dvije godine mučenja građana podnese ostavku na mjesto premijera Kantona Sarajevo

 

 


Premijer Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković-Dino najgori premijer u kratkoj ali teškoj istoriji kantona, je u nedostatku drugih talenata i vještina odlučio da umjesto podnošenja ostavke građane Sarajeva pravi budalama, ističe se u saopštenju Građanskog saveza.


Konaković je, podsjećamo javnost, prošle godine najavljivao smanjenje redukcija vode do septembra ove godine. Svjedoci smo da redukcije vode ne samo da nisu smanjene, nego su još veće i građani Sarajeva sada imaju manje vode nego su imali prije godinu dana.


Smatrajući Sarajlije maloumnim, umjesto da nešto učini ili da, kao što bi to uradio svako na njegovom mjestu sa mrvom obraza i integriteta, podnese ostavku, Konaković ponovo najavljuje ukidanje redukcija vode u idućoj godini.

 

GS stoga ovim putem poziva Elmedina Konakovića-Dinu da konačno, nakon dvije godine mučenja građana podnese ostavku na mjesto premijera Kantona Sarajevo. Posljednji put kada su građani Sarajeva ponižavani na tako bahat način kao što to rade Konaković i njegov posilni, inače direktor Vodovoda i kanalizacije Nezir Hadžić, sa odvrni-zavrni politikom bilo je tokom opsade našeg glavnog grada.


Nesumnjivo, prije svega zato jer boluje od hroničnog nedostatka moralnog osjećaja i bešćutnosti. Vlada KS i njen premijer su ostajanjem na vlasti u uslovima katastrofe koju su oni proizveli pokazali da nemaju ni minimum osjećaja odgovornosti za stanje u Sarajevu. Nesposobni da bilo šta poduzmu, Konaković i njegova ministarska ekipa opredijelili su se za davanje lažnih obećanja umjesto postizanja rezultata. Budući da ima Konakovića, Sarajevo nema KK Bosna, nema gradskog prijevoza i vode, nema sigurnosti građana, nema investicija, nema međunarodnog rejtinga... Sve to i još mnogo toga BiH danas nema jer u vlasti sjede oni koji umjesto rada nude laži.


Mi u Građanskom savezu smo uvjereni da će SDA nastaviti dosljedno podržavati katastrofalni mandat Elmedina Konakovića Dine, jer je on usavršio njihovu praksu da sve svoje katastrofalne greške fakturišu građanima i to direktnim posezanjem u njihov džep. Od grijanja, preko vodosabdijevanja, pa do GRAS-a koji je SDA također uništila zapošljavanjem rodbine i stranačkog članstva, ali će ga „sanirati“ povećavanjem cijene prevoza.


Mi u GS-u stoga pozivamo građane da više vjeruju svojim česmama i novčanicima nego saopštenjima SDA. Dolazi zima i građani Sarajeva će uz žeđ morati da se naviknu i na smog, a kako stvari stoje sa Toplanama, vjerovatno i na smrzavanje. Stoga, i cilju spašavanja onoga što se spasiti može, GS još jednom traži od Konakovića da ne napravi KK Bosnu od Sarajeva i da podnese ostavku na vrijeme. Dok se još uvijek nešto može spasiti, ističe se u saopštenju Građanskog saveza.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI