'cilj im je srušiti vijeće ministara bih'

SDA: Radončić je nažalost, prihvatio sramnu ulogu glasnogovornika i realizatora takve Dodikove politike koja...

Front 13.09.17, 13:31h

SDA: Radončić je nažalost, prihvatio sramnu ulogu glasnogovornika i realizatora takve Dodikove politike koja...
U SDA tvrde da je njihov zajednički cilj srušiti Vijeće ministara BiH

 

Svjestan činjenice da bilo koja inicijativa koju bi SNSD pokrenuo u Parlamentu BiH ne bi dobila potrebnu većinu, a pogotovo ne prijedlog za smjenu Vijeća ministara BiH, Dodik je tu ulogu povjerio Radončiću kao svom novom koalicionom partneru i “naslabijoj bošnjačkoj karici”, saopćila je danas Stranka demokratske akcije (SDA).

 

U SDA tvrde da je njihov zajednički cilj srušiti Vijeće ministara BiH.

 

- Radončić je nažalost, prihvatio sramnu ulogu glasnogovornika i realizatora takve Dodikove politike čija je ključna namjera zaustaviti napredak BiH. Šta je to sto brine antidržavnu koaliciju Dodik-Radončić? - navodi se u saopćenju.

 

Unatoč svim otporima i opstrukcijama, lažu u SDA, evidentan je uspješan rad i prepoznatljiv progres koji je napravilo aktuelno Vijeće ministara BiH, na čelu sa predsjedavajućim Zvizdićem, i to predstavlja “noćnu moru” za Dodika a posebno za Radončića.

 

- Otvaranje evropske i NATO perspektive, rast ekonomije i uspješna regionalna i međunarodna saradnja, obara Dodikovu tezu o nefunkcionalnoj BiH i uništava Radončićeve ambicije u vezi sa najavljenom kandidaturom za člana Predsjedništva BiH. Zbog toga novostvorena interesna koalicija Dodik-Radončić pokušava ostvariti zacrtani cilj smjene Zvizdića i Vijeća ministara BiH, čime bi Dodik ostvario svoju ključnu namjeru, a to je blokada daljeg evropskog, NATO i ekonomskog napretka Bosne i Hercegovine. Radončić nažalost, nedovoljno politički kapacitiran i zaslijepljen mržnjom prema SDA-u, a posebno prema Zvizdiću i Izetbegoviću, nije u stanju prepoznati svu pogubnost svoje uloge “izvođača radova” antidržavnog projekta koji je osmislio i vodi Milorad Dodik. Ali, sasvim sigurno će ono sto Radončić radi na urušavanju napretka države, razumjeti birači koji će vrlo brzo dati svoj sud o njegovoj koaliciji sa Dodikom - saopćeno je iz SDA.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI