Nakon što mu je propao prvi brak

Ćamil Duraković otkriva: Pričaju da sam oženio Srpkinju, kćerku vojvode... Ali moja izabranica...

Hronika 12.09.17, 12:25h

Ćamil Duraković otkriva: Pričaju da sam oženio Srpkinju, kćerku vojvode... Ali moja izabranica...
Ja sam naučio s narodom biti iskren i onda kada me moja iskrenost i naivnost skupo koštala

 

Nekadašnji načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković kako kaže dugo je “vagao” i odlučio da preko društvenih mreža olakša dušu i kaže istinu o pričama koje kako kaže posljednjih dana kruže o njemu. Njegov Facebook status prenosimo u cijelosti:

 

Dugo sam razmišljao i “vagao” da li ovo da kažem ovdje pred svima. I evo hoću!!! Ja sam naučio s narodom biti iskren i onda kada me moja iskrenost i naivnost skupo koštala. Prosto ne mogu više da odgovaram na pitanja mojih prijatelja širom svijeta, koji su nešto kao čuli, pa ću ovako da kažem.

 

Inače nisam “plačko” i kada mi je najteže šutim i čuvam to za sebe. Politiku ću privremeno ostaviti po strani, mada i ovo što se dešava je direktan proizvod prljavih politika. Kaže meni jedan moj prijatelj kada “stranka” hoće da te se riješi i da te diskredituje u narodu, nametnu ti tri hipoteke:

 

1. Da si špijun,

2. Da si homoseksualac i

3. Da se ti ili ti žena, kurvate.

 

Zašto ovo govorim, iz prostog razloga što sam sve te faze prošao i na kraju upravo ta politika je učinila da sam izgubio i brak, jer ne može svako da podnese i preživi takve pritiske, a paraziti napadaju tamo gdje vam je najsvetije. Ono što je uslijedilo nakon toga, a na čast svima koji su tome doprinijeli, je još veći pritisak na mene i na moju porodicu.

 

Naime ovih dana “kruže priče” okolo, a Boga mi do Sarajeva i Banja Luke dosežu, da sam se ponovo oženio. I ne bi to bilo sporno da tu gnusnu propagandu ne prenose upravo oni politički ljigavci koji ne znaju stati sve dok čovjek ne počne da ih sluša i postane im lojalan, a ja to nikad neću. Kažu da sam oženio “Srpkinju” i to kćerku nekakvog vojvode, Bože sačuvaj.

 

Cilj ove priče je da se lično ja diskreditujem u bošnjačkom narodu, zbog navodno mojih političkih afiniteta, i naravno njihovog straha. Dobro, ljudske šuge, drago mi je da vam je to jedini razlog i način kako da me pokušate diskreditovati. Drago mi je da to nisu talovi, šteljeni tenderi, krađe na javnim funkcijama itd. Zbog tih ljigavaca i zbog dobrog naroda bosanskog želim javno reći nisam se oženio, a pogotovo ne “vojvodinu kćer” kako to kažu.

 

Druga stvar takođe, kada se, i ako se, budem ženio, neću to raditi kukavički i tajno, nego javno pred Bogom i narodom bez obzira ko moja izabranica bude bila!, zaključio je Duraković.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI