život pun udaraca

Sudbina ga nije mazila: Potresna životna priča legendarnog Ljubiše Samardžića

Hronika 09.09.17, 11:31h

Sudbina ga nije mazila: Potresna životna priča legendarnog Ljubiše Samardžića
Najteži udarac doživio je kad je njegov sin Dragan preminuo u 34. godini od leukemije. Uz pomoć supruge Mire uspio je nastaviti sa životom nakon te tragedije


 

Ljubišu Samardžića život nije mazio. Talentirani glumac, rođen u rudarskoj porodici nije dopustio da ga težak život slomi.


- Ja sam čovjek iz rudarske porodice, koji smatra da je taj rudarski kruh zaista težak. Znam da sam kao dijete upamtio nešto veoma značajno, a to je poštovanje čovjeka pod svaku cijenu i požrtvovanje za svakoga. Uvijek sam u igru unosio srce i iskrenost, želeći pod svaku cijenu da mi se to vrati. Na sreću, ta moja iskrenost je bila presudna da imam veliki, ogroman kredibilitet autora i kod kolega - rekao je srbijanskim medijima prije nekoliko godina.

 

Najteži udarac doživio je kad je njegov sin Dragan preminuo u 34. godini od leukemije. Uz pomoć supruge Mire uspio je nastaviti sa životom nakon te tragedije, piše Kurir.

 

- Od kada smo formirali porodičnu produkciju prije dvadeset i kusur godina, naš Gaga je obavljao veoma delikatne produkcijske poslove. Poslije njegovog odlaska produkcija je ostala bez glave. Majka u prvo vrijeme nije mogla ništa raditi, jer je njegov odlazak trebalo izdržati. Kada je Gaga odlazio, mislio sam da neću moći izdržati i da će mi uskoro doći kraj, ali me je Mira trgnula i natjerala da radim jer ću u tome, kako je rekla, naći smisao opstanka. Kako je vrijeme odmicalo, a teret bivao sve veći i veći na mojim plećima jer je dugove trebalo vratiti, Mira je shvatila situaciju i spontano je zauzela njegovo mjesto u produkciji. Ona je oduvijek mnogo radila jer dolazi iz čestite i vrijedne porodice u kojoj je rad svetinja, a ne teret. Nas dvoje smo sretan spoj. Težimo istom cilju, da snimimo nešto ugodno, lijepo, ukusno, da djelo nosi toplinu, da ispunjava ljude, da mogu gledati i bake i djeca. Mi jedno prema drugom imamo nesebičan odnos i u poslu i u životu, što je rijetkost za današnje brakove. Zajedno smo jači, odolijevamo uspješno prijekim pogledima - rekao je.

 

O svom privatnom životu rijetko je govorio, no nikad nije skrivao koliko duguje supruzi.

 

- Kad je Gaga odlazio, mislio sam da neću izdržati i da će mi uskoro doći kraj. Mira me prenula i trgnula, jer je bila svjesna da sam moralno pao, smršavio, izgubio volju za bilo čime. Govorila mi je: “Čovječe, život je smrt, upamti to! Nastavi raditi jer ćeš u tome naći smisao opstanka“. Bila je u pravu. Šteta što nije završila psihologiju - rekao je.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI