ZADOVOLJAN NAKON US OPENA

Damir Džumhur u svom gradu: Konačno sam tamo gdje i pripadam... Nakon svega, lijepo je vratiti se u Sarajevo

Sport 08.09.17, 19:47h

Damir Džumhur u svom gradu: Konačno sam tamo gdje i pripadam... Nakon svega, lijepo je vratiti se u Sarajevo
- Sve sam bliže prvih 50 igrača. Napokon sam došao tamo gdje mislim da sam trebao biti i ranije, ali stepenica po stepenica, kaže Džumhur

 

 


Najbolji bh. teniser Damir Džumhur nakon sjajnih igara u proteklih mjesec dana gostovao je u emisiji Dan uživo na N1 televiziji.


"Lijepo se vratiti kući u Sarajevo, jer nisam bio dugo vremena. U Sarajevu iskoristim priliku da se odmorim od svih obaveza prema tenisu, ali obaveza ima gdje god da se dođe. Pokušavam izaći i u susreti medijima jer me pratite po mojim turnejama.  Lijepo je ponovo doći u svoj grad", rekao je Džumhur.


Damir ističe da je zadovoljan sezonom, a posebnom zadnjim dijelom.


"Zadnji dio sezone je bio s velikim uspjehom. Igrao sam četiri turnira polufinale ATP-a, finale Challengera i finale ATP-a i 3. kolo US Opena. Donijeli su mi veliki broj bodova i veliki pomak na ATP listi. Sve sam bliže prvih 50 igrača. Napokon sam došao tamo gdje mislim da sam trebao biti i ranije, ali stepenica po stepenica", kazao je Džumhur.


US Open je došao u trenutku dobre forme, istakao je Džumhur.


"U 12 dana sam odigrao 11 mečeva, ali i taj dan kada nisam igrao sam putovao 11-12 sati. Uspio sam se pripremiti koliko sam mogao. Grand slamovi se igraju u tri dobijena seta, pa sam ipak imao teže mečeve koje sam dobio, ali na kraju je uslijedio poraz protiv Rubleva. Borio sam se koliko sam mogao, ali u pojedinim trenucima sam padao kada to nisam smio. Ipak, na kraju sam zadovoljan jer sam igrao na visokom nivou."


Džumhur je prvi bh. teniser koji je igrao na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.


"Odlazak na OI je nešto što svaki igrač pamti. Biti na OI je velika stvar. Siguran sam da ću u Tokiju poboljšati svoj rezultat i BiH predstviti i još boljem svijetlu", rekao je Džumhur.


Cijeli razgovor sa Damirom Džumhurom pogledajte OVDJE.

 

(N1/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

   

 

BLIN
KOMENTARI