nakon komentara u javnosti

Tuđman objasnio zašto je pisao o Aliji Izetbegoviću: 'Ja ne optužujem, nego analiziram ono što je on sam...'

Front 01.09.17, 14:31h

Tuđman objasnio zašto je pisao o Aliji Izetbegoviću: 'Ja ne optužujem, nego analiziram ono što je on sam...'
Na knjigu je reagirao sin Alije Izetbegovića, Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH

 

Saborski zastupnik HDZ-a u Hrvatskoj, Miroslav Tuđman, gostovao je u N1 studiju uživo i govorio o svojoj knjizi „Druga strana Rubikona – Politička strategija Alije Izetbegovića“.

 

Na knjigu je reagirao sin Alije Izetbegovića, Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH.

 

"Već sama teza da ja optužujem Aliju Izetbegovića je netočna, nego ja analiziram na temelju dokumenata i to izvornih dokumenata, ne što su drugi rekli o Aliji Izetbegoviću, nego što je on sam govorio o sebi i svojoj politici, analiziram tu politiku, iznosim faktografije i iznosim činjenice. Ono što gospodin Bakir Izetbegović kontradiktorno i smušeno u svojim odgovorima od toga da Alija Izetbegović nije zvao mudžahedine, naprosto izjava samih mudžahedina kaže da su se sami odazvali pozivu i Alije Izetbegovića i Mustafe Cerića i kažu da su došli braniti islam i boriti se za islamsku državu. Fatih el Hasanein, direktor udruge preko koje se financirala Armija BiH, kaže ako ne stvorimo muslimansku državu u BiH, onda rat nije imao smisla", rekao je Tuđman.

 

"Prema tome taj dolazak, ako govorimo o mudžahedinima, naprosto treba reći da su oni imali svoje postrojbe, da su te postrojbe bile priznate u sastavu Armije BiH, da je nekoliko desetaka mudžahedina dobilo i činove i zlatni ljiljan kao najviše vojno odličje u Armiji BiH", rekao je Tuđman.

 

Tuđman je kazao da se postavlja pitanje da je na svim stranama bilo dosta paravojnih postrojbi nad kojima službena vojska nije imala zapovjednu odgovornost, što je istaknuo i Bakir Izetbegović, kazavši da njegov otac nije kontrolirao mudžahedine.

 

Ostatak čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/rm)

BLIN
KOMENTARI