MOĆNIK BALKANSKE ESTRADE DIŽE RUKE OD SVEGA

Životni zaokret kralja turbofolka: Saša Popović povlači se s čela 'Grand produkcije' i napušta Srbiju

Showbizz 01.09.17, 12:56h

Životni zaokret kralja turbofolka: Saša Popović povlači se s čela 'Grand produkcije' i napušta Srbiju
Pretpostavlja se da će svoj udio u najmoćnijoj mašineriji za proizvodnju hitova u ovom dijelu Europe prodati većinskom vlasniku, kablovskoj mreži SBB, koju je pokrenuo Dragan Šolak, koji nosi titulu kralja kablovske televizije Balkana

 


Jedan je od najmoćnijih ljudi balkanske estrade, inače bivši harmonikaš grupe Slatki greh, Saša Popović, povlači se s čela Grand produkcije, mašinerije turbofolka, i seli s porodicom u Opatiju.


Suprugin uticaj


Tu informaciju ekskluzivno je donio srpski tabloid Alo!, koji je objavio i kako Popović planira prodaju svojeg udjela od 24,5 posto u Grand produkciji koju je pokrenuo 1998. zajedno s Lepom Brenom i njenim suprugom Bobom Živojinovićem


Ova je vijest u Srbiji izazvala pravu bombu jer, osim što je formirao scenu kakva danas postoji u susjednoj nam državi, Popović se i dalje smatra jednom od najuticajnijih osoba u muzičkom svijetu i iznimno je bogat. Prema pisanju Alo!-a, Popovićeva supruga Suzana bila je presudna osoba za takvu odluku


- Suzana ga već neko vrijeme nagovara da se povuče i proda ostatak svojih dionica SBB-u. Njena najveća želja je da se presele u Opatiju, gdje su nedavno kupili luksuznu vilu, a Popoviću se sve više sviđa ova ideja. U posljednje vrijeme oboje koriste svaki slobodan trenutak da odu onamo na odmor. Sada je konačno na korak do toga da ga uvjeri, pogotovo zato što je i on shvatio da je glazbenoj industriji dao maksimum - ispričao je srpskom tabloidu izvor blizak direktoru Granda.


Popovićev plan navodno je da ipak dočeka 20. godišnjicu od osnivanja Grand produkcije i napravi svoju posljednju sezonu showa “Zvijezde Granda”, najspektakularniju dosad.


Pretpostavlja se da će svoj udio u najmoćnijoj mašineriji za proizvodnju hitova u ovom dijelu Europe prodati većinskom vlasniku, kablovskoj mreži SBB, koju je pokrenuo Dragan Šolak, koji nosi titulu kralja kablovske televizije Balkana. SBB je godinu dana prije toga prodan velikom investicijskom fondu KKR investment. To je izazvalo sada već legendarni rat između Popovića i vlasnika Pinka Željka Mitrovića, koji je potom ukinuo sve Grandove emisije sa svojih programa.


Penzija


S druge strane, korporacija KKR vezana je i uz Hrvatsku jer je medijska kompanija United Group, koja je u vlasništvu američke investicijske tvrtke KKR i Europske banke za obnovu i razvoj, nedavno kupila Novu TV i Doma TV, a otprije u vlasništvu imaju N1 i Sport klub, a Šolak je u toj korporaciji i dalje jedan od vodećih ljudi.


Međutim, Popović bi prema pisanju srpskih medija cijelo carstvo Granda trebao vrlo uskoro ostaviti iza sebe i penzionisati se. A tu kompaniju, koja se najviše proslavila tv emisijama “Grand show”, “Grand parada” i “Narod pita” te je zaslužna za stvaranje više od 200 pjevačkih zvijezda s kojima i dalje ima ugovore, a među njima i one sa Šabanom Šaulićem i Milom Kitićem, gradio je dugo godina. 

 

Ovog harmonikaša, rođenog 1954. u Novom Sadu, koji je kao dječak sanjao da postane nogometaš, a na kraju je muzikom stekao slavu, starije generacije pamte još iz vremena kada je Lepu Brenu, koja je bila daleko viša i teža od njega, za vrijeme nastupa s kolegama dizao na ramena.

 

(Jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI