SITUACIJA NEŠTO BOLJA

Vatra u Hercegovini i dalje bukti, ali su požari pod kontrolom

Hronika 23.08.17, 19:33h

Vatra u Hercegovini i dalje bukti, ali su požari pod kontrolom
Stanje na požarištima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji nešto je bolje u odnosu na protekle dane 

Na području Grada Mostara, prema podacima Federalne uprave civilne zaštite, trenutno su aktivna tri požara: na Podveležju, na lokalitetu Kokorina, na lokalitetu Drežnica-Batačke Lazine te na lokalitetu Gubavica – Pijesci – Stanojevići.

 

Na lokalitetu Drežnica-Batačke teren je nepristupačan, pa su iz Civilne zaštite predlažu da se izvrši izviđanje helikopterom kako bi se utvrdilo stvarno stanje na požarištu.

 

Na lokalitetu Gubavica – Pijesci – Stanojevići gori na nepristupačnom i miniranom terenu. Vatra se širi prema stolačkoj općini, a stanovništvo za sada nije ugroženo.

 

Na području Čapljine, na lokalitetu Vrgorca i Gradine, iznad samog grada, obranjene su kuće i požar je pod kontrolom, a sve snage prebačene su u Dretelj. Aktivni su i požari u Modriču, Hotnju i u Strmcu - Bivolje Brdo.

 

Požar na Kukavcu, u općini Čitluk, je pod kontrolom, a novi požar izbio je na Bliznim Gomilama.

 

U općina Konjic aktivan je požar na području Javorika, gdje gori nisko raslinje i borova šuma, a stanovništvo nije ugroženo. U 12:22 sati ponovno se aktivirao požar na lokalitetu Vinište. Vatrogasci su na terenu.

 

Aktivan je požar kod mjesta Bačnik, u općini Stolac, a vatra se širi nepristupačnim terenom prema Kruševu. Nema prijetnji za kuće i stanovništvo.

 

U općinama Neum i Ravno prema posljednjim informacijama nema aktivnih požara.

 

(FENA/ad) 

BLIN
KOMENTARI