Otkrio razlog povlačenja diplomata iz Makedonije

Vučić: Imamo dokaze o vrlo ofenzivnom djelovanju protiv Srbije

Front 21.08.17, 13:55h

Vučić: Imamo dokaze o vrlo ofenzivnom djelovanju protiv Srbije
Predsjednik je ponovio kako će Srbija nastaviti razvijati prijateljske odnose s Makedonijom

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su zaposleni u Velepsolanstvu Srbije u Makedoniji povučeni na konzultacije nakon što je od nadležnih obavještajnih organa "dobiveno dovoljno dokaza o vrlo ofenzivnom djelovanju protiv tijela i institucija Srbije".

 

Nije htio dati detalje, ali je istaknuo kako Srbija želi imati dobre odnose s Makedonijom, ali i da mora biti pripremljena i prilagođena novim okolnostima, javlja Tanjug.

 

"Naše je da naši ljudi budu pripremljeni i spremni. Bit će nekih promjena u našem osoblju i da zaštitimo prijateljstvo s Makedoncima, a i kako se ponašati u novom okruženju", rekao je Vučić.

 

Postoji mnogo nagađanja i mislim da će to biti mnogo jasnije u narednih deset dana

 

"Mi ćemo zaštititi naše interese i izgraditi dobre odnose sa Skopljem", rekao je predsjednik na pitanje je li kriza u odnosima s Makedonijom povezana s članstvom Kosova u UNESCO-u i dodao:

 

"Ali, ti odnosi će morati biti zasnovani na uzajmno poštovanju. Hoće li će Albanci uvrstiti Kosovo na dnevni red skupštine UNESCO ... Naš je posao da zaštitimo interese Srbije, a da pritom ne narušimo interese drugih zemalja ", rekao je predsjednik.

 

Ipak, istaknuo je da se miješaju neke druge sile:


"Ima mješanja nekih drugih sila. Naše je da možemo odgovoriti i možemo zaštititi naše djelovanje od utjecaja vanjskih čimbenika ...", rekao je predsjednik.

 

Upitan jeli misli na Rusiju, odgovorio je: "Nisam razmišljao o Rusiji."


Predsjednik je ponovio kako će Srbija nastaviti razvijati prijateljske odnose s Makedonijom.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI