Makedonci ne znaju razlog

Srbija povukla ambasadora i sve zaposlene u ambasadi u Skoplju na hitne konsultacije

Front 21.08.17, 10:04h

Srbija povukla ambasadora i sve zaposlene u ambasadi u Skoplju na hitne konsultacije
Ministarstvo vanjskih poslova Makedonije priopćilo je ranije da je dobilo notu od Veleposlanstva Srbije u Skoplju kojom su obaviješteni da je kompletno osoblje pozvano na konzultacije u Beograd

 

Ministarstvo unutarnjih poslova Makedonije poduzima mjere povećanog osiguranja zgrade Veleposlanstva Srbije u Skoplju, prenio je Tanjug.

 

Mjere za povećano osiguranje zgrade srpskog Veleposlanstva poduzete su u tom ministarstvu nakon što je dobivena obavijest Ministarstva vanjskih poslova da je Beograd odlučio diplomate povuči na hitne konzultacije.

 

Svi zaposleni u Veleposlanstvu Srbije u Skoplju povučeni su sinoć na hitne konzultacije u Beograd.

 

Ministarstvo vanjskih poslova Makedonije priopćilo je ranije da je dobilo notu od Veleposlanstva Srbije u Skoplju kojom su obaviješteni da je kompletno osoblje pozvano na konzultacije u Beograd, prenijeli su sinoć makedonski mediji.

 

"Ministarstvo vanjskih poslova nije upoznato s razlozima ove odluke i stoga uspostavlja komunikaciju s MVP Srbije. U skladu s relevantnim odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima institucije Republike Makedonije poduzimaju mjere za zaštitu sigurnosti i integriteta Veleposlanstva Srbije u Skoplju", navodi se u priopćenju.

 

Makedonska mediji su javili da nisu poznati razlozi za tu odluku.

 

Prema njihovim saznanjima, srpski veleposlanstvo je, pozivajući se na Ženevsku konvenciju, tražilo od makedonskih vlasti da povećaju sigurnost u cijelom objektu veleposlanstva u Skoplju.

 

(FENA/dg)

 

BLIN
KOMENTARI