FOTO RAPORT/ DEPO Portal u posjeti Sarajevo Resortu u Oseniku

Arapi otvorili vrata luksuznog kompleksa nadomak Sarajeva: Zavirite u 'zabranjeni grad' s vilama, jezerom, bazenima...

Hronika 19.08.17, 19:01h

Vrata našeg resorta su uvijek otvorena, a gostoprimstvo nas sve krasi. "Dan otvorenih vrata Sarajevo-Resort 2017" je zamišljen kao tradicionalna manifestacija, kazao je tim povodom investitor Jasem Ahmed Al Kanderi

 

Gulf Real Estate d.o.o. organizirao je danas manifestaciju "Dan otvorenih vrata Sarajevo-Resort 2017" u turističko-rezidencijalnom kompleksu Sarajevo-Resort, Osenik, Hadžići.

 

"Dan otvorenih vrata Sarajevo-Resort 2017" je zamišljen kao jedinstveni zabavni, kulturni, rekreativni, turistički i poslovni događaj posvećen jačanju prijateljstva, razumijevanja i zbližavanja između građana Bosne i Hercegovine te gostiju iz arapskih zemalja. U cijelosti je otvoren za javnost i kompanija poziva sve zainteresirane da dođu u subotu u turističko-rezidencijalni kompleks "Sarajevo-Resort", saopćili su organizatori.

 

- Želimo ojačati mostove prijateljstva između naših naroda i građana. Vrata našeg resorta su uvijek otvorena, a gostoprimstvo nas sve krasi. "Dan otvorenih vrata Sarajevo-Resort 2017" je zamišljen kao tradicionalna manifestacija -  kazao je tim povodom investitor Jasem Ahmed Al Kanderi.

 

Tokom cjelodnevnog programa koji je održan u okviru turističko-rezidencijalnog kompleksa, posjetioci manifestacije su imali priliku i učestvovati u rekreativnim takmičenjima reprezentacija domaćina iz BiH i gostiju iz arapskih zemalja koji uživaju u turističkim sadržajima Sarajevo Resorta. Održano je i takmičenje u plivanju.

 

Osim toga, za prisustne je pripremljen i niz drugih sadržaja, promocija domaćih proizvoda, zdrave hrane te prilika za kontakt, upoznavanje i zbližavanje. Posebni programi su organizirani za najmlađe.

 

Sarajevo Resort je turističko-rezidencijalno naselje otvoreno u oktobru 2015. godine, kapaciteta 1.125 turista. Ukupna površina naselja iznosi 230.000 kvadratnih metara s vještačkim jezerom površine 12 hiljada kvadratnih metara oko kojeg je raspoređeno 160 objekata. Plan Sarajevo-Resorta obuhvata i hipodrom, natkrivene bazene, hotel, restoran, sportske terene, supermarket kao i mnoge drugi prateće objeke. U projekat je do sada uloženo više od 50 miliona KM.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Amer Beganović/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI