ODLAZAK U PENZIJU

Konačno riješena sudbina uposlenika posrnulog bh. giganta: Agrokomerc uvezao staž za 128 radnika

Biznis Klub 19.08.17, 12:16h

Konačno riješena sudbina uposlenika posrnulog bh. giganta: Agrokomerc uvezao staž za 128 radnika
Za tu svrhu Agrokomerc je obezbijedio vlastita sredstava, a dio sredstava je osiguran u saradnji s Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

 

Agrokomerc d.d. Velika Kladuša uspješno je riješio pitanje uvezivanja staža i slanja u penziju 128 radnika - saopćeno je iz ove kompanije.

 

Za tu svrhu Agrokomerc je obezbijedio vlastita sredstava, a dio sredstava je osiguran u saradnji s Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. 

 

Taj proces uvezivanja radnog staža počeo je, navodi se, s finansijskom konsolidacijom Agrokomerca temeljem Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji BiH i Odluke Vlade FBiH o finansijskoj konsolidaciji privrednog društva "Agrokomerc" d.d. Velika Kladuša, a koji traje od decembra 2014. godine.

 

Tim povodom danas su u kompaniji Agrokomerc uručeni pokloni radnicima za koje su otklonjene sve prepreke njihovog odlaska u penziju.

 

- U svjetlu pozitivnih efekata finansijske konsolidacije kompanije Agrokomerc d.d. je i ovaj odlazak u zasluženu penziju naših 128 radnica i radnika. Sam proces uvezivanja staža i siticanja svih uvjeta za odlazak u penziju počeli smo provoditi od decembra 2014., ali je inteziviran prošle i ove godine. Ovo je jedan od dokaza da smo kao kompanija na pravom putu i da efekti finansijske konsolidacije i rada Uprave Agrokomerca sve više dolaze do izražaja - izjavio je direktor Agrokomerca Ermin Mujić.

 

Iz Agrokomerca također naglašavaju da je u proteklom periodu kompanija dobila pozitivan revizorski izvještaj za 2016. godinu, a da je Vlada FBiH također usvojila Izvještaj o radu za 2016. što je direktna refleksija pozitivnih pomaka u radu, a takve pozitivne izvještaje firma nije dobivala u proteklim periodima od rata, tačnije uvjek su bili negativni.

 

-U kontekstu pozitivnih pomaka Vlada FBiH i resorno ministarstvo su odobrili produženje postupka financijske konsolidacije za još dvije godine, što će omogućiti dalju revitalizaciju firme - dodaje se u saopćenju.

 

Tokom 2017. radnici Agrokomerc d.d. dobili su pravo na zdravstvenu zaštitu i ovjeru svojih zdravstvenih knjižica nakon više od 10 godina što predstavlja još jedan izuzetno pozitivan efekat za ovo društvo i njegove radnike, navode iz kompanije Agrokomerc d.d. Velika Kladuša.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI