Razularena ekipa nema granica

Razvrat u Makarskoj: Seksaju se bez ikakvog srama, nuždu obavljaju u bazenu, nadrogirani se penju na balkone...

Hronika 18.08.17, 08:45h

Razvrat u Makarskoj: Seksaju se bez ikakvog srama, nuždu obavljaju u bazenu, nadrogirani se penju na balkone...
Alkohol i opijati još bi nekako i prošli, no u nekim su stvarima ipak pretjerali

 

Mladi Australci koji već nekoliko godina zaredom dolaze u grad pod Biokovom “popeli su se na glavu” lokalnom stanovništvu koje njihovo razulareno ponašanje i partijanje više ne može trpjeti. 


Oko 1500 Australaca koji s tridesetak agencijskih brodova dolazi u Makarsku najčešće srijedom, četvrtkom i nedjeljom partija nemilice što u očaj baca vlasnike obližnjih hotela, apartmana i privatnih kuća. Naime, mladi Australci borave na usidrenim brodovima dugima od 10 do 15 metara, poznatim i kao party brodovi, a s opijanjem, konzumacijom opijata i partijanjem kreću već od jutra, piše Slobodna Dalmacija


Jedna od onih koja je javnog progovorila je Ivana Pivac Ivandić, direktorica hotela “Osejava” koja se već se godinama žali na ovaj problem, no ove godine posebno jer su im brodovi vezani doslovno par metara od hotela. Njihovi gosti stoga se bune, a nerijetko traže i povrat novca. 


“Žalila sam se na bezbroj adresa… od Makarskog komunalca, preko policije, Grada Makarske, TZ-a Makarska i Lučke kapetanije. Ali bezuspješno. Ja nisam protiv Australaca, i mi isto živimo od njih, ali mora se znati i poštovati javni red i mir. Problem je u lošoj komunikaciji uzmeđu Komunalca, Grada Makarske i tih brodara te policije koja ne obavlja svoj posao i koja nije na lukobranu svaku večer”, rekla je za spomenuti list Pivac Ivandić, a njom se slaže i poznati gastronom Veljko Barbieri, koji u blizini hotela na predjelu Osejava ima obiteljsku kuću.


“Od jutra piju, a glasnu glazbu s brodova počinju puštati već od 20 sati. Oko ponoći se počinju masovno spuštati s brodova, najčešće se okupljaju baš ispred našeg hotela i odlaze u obližnje klubove. Mira gosti donekle imaju par sati, a onda po povratku na brodove bude svakakavih eskapada”, rekao je Sretan Vrkaš, noćni recepcioner hotela “Osejava”. 


No, alkohol i opijati još bi nekako i prošli, no u nekim su stvarima ipak pretjerali. 


“Obavljaju nuždu u našem bazenu, konstantno imaju seksualne odnose u dvorištu hotela i iza hotela. Doslovno se seksaju na putu bez ikakvog srama. Jedna se vidno nadrogirana gošća prošle godine pokušavala penjati na balkone naših apartmana. Svi mokre okolo hotela i po hotelu i kupaju se goli u luci. Sve to uz skriku, viku i često glazbu iz zvučnika koje vuku na kolicima”, rekao je Vrkaš.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI