Poslije serija i filmova o Izetbegoviću i Karadžiću

Bh. glumac Slaven Knezović: Mi ćemo snimiti film o Mati Bobanu da pokažemo i našu stranu povijesti

Mediji 17.08.17, 13:03h

Bh. glumac Slaven Knezović: Mi ćemo snimiti film o Mati Bobanu da pokažemo i našu stranu povijesti
Dodao je kako i najave o snimanju filmova o Izetbegoviću i Karadžiću pokazuju da u BiH još uvijek postoje tri istine, tri povijesti i da je stoga važno da i Hrvati predstave svoju stranu priče

 

Bosanskohercegovački glumac Slaven Knezović izjavio je da je spreman sudjelovati u snimanju filma o nekadašnjem predsjedniku HR Herceg-Bosne Mati Bobanu nakon što je turska televizija započela snimanje dramske serije o bošnjačkom ratnom čelniku Aliji Izetbegoviću, a srpske vlasti odgovorile najavom snimanja filma o haškom optuženiku Radovanu Karadžiću.

 

“Ako će snimati film o Izetbegoviću i Karadžiću, onda ćemo i mi sigurno snimati film o Mati Bobanu. Logično je da zaokružimo tu trilogiju te pokažemo i našu stranu povijesti”, rekao je za bosankohercegovačko izdanje Večernjeg lista u četvrtak glumac Slaven Knezović, javlja Hina.

 

Pritom je pojasnio da je spreman osobno sudjelovati u takvom projektu. “Imamo nekoliko ekipa koje su dovoljno sposobne provesti taj projekt i nadam se kako ćemo se uskoro okupiti i krenuti u njegovu realizaciju”, rekao je Knezović.

 

Dodao je kako i najave o snimanju filmova o Izetbegoviću i Karadžiću pokazuju da u BiH još uvijek postoje tri istine, tri povijesti i da je stoga važno da i Hrvati predstave svoju stranu priče.

 

Turska radio televizija (TRT) započela je ove sedmice rad na snimanju dramskog serijala o ratnom bošnjačkom čelniku Aliji Izetbegoviću, što je izazvalo oštra reagiranja u Republici Srpskoj, javlja Hina.

 

Predsjednik RS-a Milorad Dodik odmah je kao odgovor najavio snimanje filma o Radovanu Karadžiću, kojega je ICTY napravomoćno osudio na 40 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u BiH, uključujući i genocid u Srebrenici.

 

Ratni čelnik bosanskohercegovačkih Hrvata Mate Boban u optužnici koja je podignuta protiv šestorice nekadašnjih dužnosnika Herceg-Bosne, koji su u Haagu nepravomoćno osuđeni na ukupno 111 godina zatvora, naveden je kao jedan od sudionika zajedničkog zločinačkog pothvata odcjepljenja dijela teritorija BiH i etničkog čišćenja Bošnjaka.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI