Načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić

Čekam poziv premijera Konakovića, mi imamo vode više nego nam treba i možemo pomoći Sarajevu

Front 17.08.17, 11:14h

Čekam poziv premijera Konakovića, mi imamo vode više nego nam treba i možemo pomoći Sarajevu
Meni je zaista žao što sam morao odgoditi sastakan s Konakovićem, ali je u pitanju bila smrt majke člana SNSD-a, kaže Ćosić

 

Za utorak dogovoreni, pa u utorak ujutro i odgođeni, sastanak premijera Kantona Sarajevo Dine Konakovića i načelnika Opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiše Ćosića i juče je bio zanimljiv medijima. Ne kaže se uzaludno da je voda izvor života.

 

Direktor Vodovoda Istočno Sarajevo Jovan Katić kaže za Oslobođenje da je njega lično zvalo najmanje pet, šest novinara interesujući se hoće li biti sastanka.

 

Novinarka Oslobođenja pokušala je to saznati iz prve ruke, ali na pitanje nije dobila premijerov odgovor, a Ljubiša Ćosić kaže da je, što se njega tiče, sastanak mogao biti upriličen i u utorak poslije 17 sati.

 

“Tako sam rekao osobi iz premijerovog kabineta. Meni je zaista žao što sam morao odgoditi, ali je u pitanju bila smrt majke člana SNSD-a i, kako su na njenu sahranu došli i gospoda Milorad Dodik, Nebojša Radmanović, te mnogi drugi poslanici Skupštine RS-a, bilo je normalno da ih ja dočekam kao načelnik Opštine”, objašnjava za Oslobođenje Ćosić, uvjeren da je do sastanka trebalo doći mnogo ranije.

 

“Čim su izbili u prvi plan problemi s vodosnabdijevanjem Sarajeva, pokušao sam uspostaviti kontakt s gospodinom Konakovićem, isključivo vođen željom da se taj problem makar ublaži. Jer, to je moguće. Mi imamo vode više nego što su naše potrebe”, rekao je načelnik Ćosić, kojeg do trenutka kada je novinarka Oslobođenja s njim juče razgovarala, oko 14 sati, niko iz Konakovićevog kabineta nije kontaktirao.

 

“Vjerujem da bi naši razgovori mogli biti vođeni o pitanjima koja se itekako tiču svih građana cijelog ovog područja, a na njihovo zadovoljstvo”, ističe Ćosić, napominjući da su mu poznate i tvrdnje zvaničnika Vodovoda Sarajevo o neriješenim kompenzacijama vezanim za kanalizacione cijevi koje utiču u vodni sistem FBiH.

 

“Ima li nedoumica, razgovarajmo o njima”, kaže Ćosić.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI