ŠOKANTNO/ SIPA još ne reaguje

Osnovana Facebook grupa 'Zabranjene tajne incest': Javno se hvale spolnim odnosom sa svojom djecom!

Hronika 17.08.17, 08:09h

Osnovana Facebook grupa 'Zabranjene tajne incest': Javno se hvale spolnim odnosom sa svojom djecom!
Grupa je za vrlo kratko vrijeme postala itekako posjećena pa, osim činjenice da broji 2.107 članova, istražili smo i saznali da je vode i tri administratora

 

Na društvenoj mreži Facebook pojavila se zatvorena grupa šokantnog naziva i još šokantnijeg sadržaja - „Zabranjene tajne incest“, koja već broji više od dvije hiljade članova, uglavnom iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH!

 

Redakciji „Dnevnog avaza“ javila se grupa roditelja koji su zabrinuti za svoju djecu i koji mole nadležne da nešto učine povodom osnivanja ove šokantne grupe.

 

Putem lažnog profila novinar „Dnevnog avaza“ se pridružio ovoj grupi, gdje smo otkrili da se zaista objavljuju morbidni sadržaji. Naime, brojni članovi objavljuju fotografije svoje djece, praćene, u najmanju ruku, bolesnim komentarima.

 

Tako jedna od članica objavljuje svoju fotografiju, uz koju stavlja potpis da njen sin masturbira upravo na tu njenu fotografiju.

 

Druga članica grupe objavljuje fotografiju kako se ljubi u usta sa svojim sinom. Ispod te fotografije su mnogi komentari u kojima joj ostali članovi „zavide“, „čestitaju“ i nazivaju je kraljicom!

 

Grupa je za vrlo kratko vrijeme postala itekako posjećena pa, osim činjenice da broji 2.107 članova, istražili smo i saznali da je vode i tri administratora. Profili Anja Lazić, Rade Rade Savić, Ljubica Voli Ivicu Radić su administratori grupe, a ono što je još šokantnije je da je ženska osoba s posljednjeg profila Ljubica Voli Ivicu Radić, kako navodi na svom Facebook profilu, uposlenica Doma za nezbrinutu djecu u Sisku u Hrvatskoj, piše Avaz.

 

Međutim, kako saznaje Index.hr, ovaj alarmantan podatak je na svu sreću i netačan. U telefonskom razgovoru sa šokiranom ravnateljicom tog doma novinari Indexa su doznali kako to jednostavno nije tačno, no zbog zaštite doma kojim upravlja te djece koja su štićenici doma, zamolila ih je da ne objavljuju o kojem se domu radi. No jednako je zastrašujuć podatak da administratorica iz sisačke okolice, s tipično pubertetski frustriranim objavama na svojem profilu, ima svoje malo dijete, piše Index.hr.


Upravo ona objavljuje fotografije i svoje maloljetne kćerke, koja je na fotografijama polugola.

 

Almadina Zukić, administratorica jedne druge Facebook grupe, koja broji više od 30.000 članova, jedna je od zabrinutih građanki koje su se javile redakciji Avaza. 

 

- Ne mogu da vjerujem da je nekome zanimljivo takve monstruozne sadržaje da objavljuje i uz sve to zloupotrebljava svoju djecu! Kakvi su to umovi - ogorčena je Zukić.

 

Ona je u komunikaciji s pratiocima na svojoj grupi koji su joj se, također, požalili na skandalozne sadržaje te je zamolili da se obrati i Facebooku da bi se grupa ugasila.

 

- Time ništa nećemo postići, ja sam svjesna toga. Možda Facebook i ugasi grupu, ali oni će napraviti novu i samo ćemo izazvati kontraefekt. Ovim problemom trebaju se pozabaviti policijske agencije, a mi smo već prijavili Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) ovu grupu. Još nismo dobili nikakav odgovor od SIPA-e - kaže Zukić.

 

Na jednom od skandaloznih statusa jedan od korisnika opisuje kako je imao seksualni odnos s kćerkom od svoje tetke te da ga je ona „provocirala“ dok je spavao.

 

(Avaz, Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI