Zastupnik DF-a zabrinut

Hodžić: Pred ambasadama bi redovi bili duži kad bi se sjednice u parlamentu FBiH prenosile na TV-u

Front 15.08.17, 19:00h

Hodžić: Pred ambasadama bi redovi bili duži kad bi se sjednice u parlamentu FBiH prenosile na TV-u
Četrdeset zastupnika je prisutno, a neki, kao djeca pritiskaju tastere odsutnih kolega koji imaju, vjerovatno, preča posla, rekao je Hodžić

 

Zastupnik Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH BiH Mujo Hodžić u današnjem saopćenju izrazio je bojaznost da bi redovi pred stranim ambasadama u BiH bili duži u slučaju da se sjednice u Federalnom parlamentu prenose direktnim tv prijenosima.

 

Dodaje da se na sjednicama ovog parlamenta "gubi smisao prisustva, rada, dokazivanja nečega, pitanja, predlaganja nečega, dizanja ruku za nešto ako nisi dio vladajuće nazovi-koalicije".

 

- Gubi li se smisao parlamentarnog odlučivanja koji je jedna od najvećih demokratskih dometa civilizovanih društava, kad za Zastupnički dom parlamenta federacije ne postoji i ne važi pojam kvoruma? Za bilo koje tijelo, formu, forum, od mjesne zajednice pa na gore, važi da odluke nisu punovažne ako nema potrebne većine. Koliko ozbiljan može biti zastupnički dom parlamenta federacije kad u jednom trenutku glasa 40 prisutnih zastupnika, a takvo glasanje se prihvati? Četrdeset zastupnika je prisutno, a neki, kao djeca pritiskaju tastere odsutnih kolega koji imaju, vjerovatno, preča posla - rekao je Hodžić, saopćeno je iz Demokratske fronte.  

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI