odličan buking

Crna Gora ruši vlastite turističke rekorde: Popunjenost hotela u Budvi 98 posto, a Ulcinj i Herceg Novi...

Hronika 12.08.17, 14:26h

Crna Gora ruši vlastite turističke rekorde: Popunjenost hotela u Budvi 98 posto, a Ulcinj i Herceg Novi...
Najviše turista boravi na Budvanskoj rivijeri, a popunjenost hotela u Budvi iznosi 98 odsto. Nakon Budve, najviše gostiju boravi u Herceg Novom i Ulcinju

 

U Crnoj Gori trenutno boravi oko 200.000 turista, odnosno osam odsto više u odnosu na rekordnu posjećenost prethodne godine, saopštila je Nacionalna turistička organizacija (NTO), javlja Anadolu Agency (AA).

 

Najviše turista boravi na Budvanskoj rivijeri, a popunjenost hotela u Budvi iznosi 98 odsto. Nakon Budve, najviše gostiju boravi u Herceg Novom i Ulcinju. 

 

"U Herceg Novom popunjenost hotela iznosi 90 odsto, dok na Ulcinjskoj rivijeri hoteli bilježe povećanje gostiju za 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu", saopštila je NTO. 

 

Podsjećaju da i sjeverni dio Crne Gore bilježi značajan rast turista, a prema informacijama hotelsko turističke privrede, očekuje se odličan buking tokom cijelog avgusta. 

 

"Na Žabljaku se od početka ljetnjih mjeseci bilježi povećanje broja gostiju preko 60 odsto, a trenutna popunjenost hotela iznosi 95 procenata. U Kolašinu je većina turističkih kapaciteta popunjena", saopštila je NTO. 

 

(AA/mr)

BLIN
KOMENTARI