FOTO/ TV SERIJAL OD šest epizoda

Izetbegovići na malom ekranu: Pogledajte ko glumi Aliju i suprugu Halidu, a ko Bakira i Sabinu Izetbegović...

Mediji 11.08.17, 10:32h

Izetbegovići na malom ekranu: Pogledajte ko glumi Aliju i suprugu Halidu, a ko Bakira i Sabinu Izetbegović...
Na pres-konferenciji bit će govora o seriji "Alija" koja se počinje snimati u Bosni i Hercegovini, a koju za tursku državnu televiziju TRT radi turska produkcijska kuća Sancak Medya

 

Ambasada Republike Turske u Bosni i Hercegovini danas u Sarajevu organizira pres-konferenciju povodom početka snimanja serije o prvom predsjedniku Republike Bosne i Hercegovine Aliji Izetbegoviću.

 

Na pres-konferenciji bit će govora o seriji "Alija" koja se počinje snimati u Bosni i Hercegovini, a koju za tursku državnu televiziju TRT radi turska produkcijska kuća Sancak Medya.

 

Predstavnicima medija obratit će se: član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, generalni direktor TRT-a Ibrahim Eren, producent Sancak Medye Muhammed Hakan Sancaktutan, režiser Ahmed Imamović, scenarist Ahmet Tezcan, te predstavnica Muzeja Alija Izetbegović Nađa Berberović.

 

Mini serija od šest epizoda tematizirat će bitne dijelove iz života Alije Izetbegovića, prvog  predsjednika Republike Bosne i Hercegovine i obuhvatiti period od njegove rane mladosti 1944. pa sve do smrti, 2003.

 

U novoj seriji TRT1, Aliju Izetbegovića će glumiti Yurdaer Okur, suprugu Halidu Görkem Yeltan, sina Bakira Izetbegovića Berke Üzrek i kćerku Sabinu Izetbegović Dilşad Çelebi.

 

alija-izetbegovic-yurdaer-okur
Yurdaer Okur kao Alija Izetbegović i Görkem Yeltan kao supruga Halida
halida-izetbegovic-goerkem-yeltan
bakir-izetbegovic-berke-uezrek
Berke Üzrek i Dilşad Çelebi kao Bakir i Sabina Izetbegović
sabina-izetbegovic-dilsad-celebi

 

Planirano je da snimanje serije traje 75 dana  u Sarajevu, Mostaru, Tarčinu, Blagaju, Konjicu i Počitelju, najavljeno je iz Ambasade Turske u BiH.

 

(FENA/mr/ad)

BLIN
KOMENTARI