Nakon što mu je uručen otkaz ugovora o radu

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović: 'Ostajem na Klinici, to je sigurno. Pacijenti su moja svetinja'

Hronika 10.08.17, 09:24h

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović: 'Ostajem na Klinici, to je sigurno. Pacijenti su moja svetinja'
Na vijest o otkazu o radu prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, on sam je ostao miran, poručivši: Pacijenti su moja svetinja, jedino što me istinski interesuje

 

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, jedan od nosilaca razvoja ortopedije u BiH i jedan od njenih simbola u ratu i u miru, kako je to nedavno ocijenilo i Udruženje ortopeda i traumatologa BiH, u utorak je dobio otkaz ugovora o radu, po kojem je obavljao funkciju šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju.


Istovremeno, prestao je biti i šef odjeljenja.

 

Juče, u vrijeme kada je Oslobođenje provjeravalo istinitost te informacije, bio je - neraspoređen.


Međutim, Gavrankapetanović za Oslobođenje kaže: 'Ostajem na Klinici, to je sigurno!'

 

Inače, prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, podsjeća Oslobođenje, otkaz o radu je uručen na dan 92. rođendana prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, u čijem liječenju je glavnu riječ vodio upravo ovaj doktor, koji je juče samo rekao da ostaje na Klinici, uz svoje pacijente.

 

'Oni su moja svetinja', ističe dr. Gavrankapetanović, kojeg su, kada je Alija Izetbegović pao u svojoj kući, prvog pozvali od ljekara. On ga je u naručju unio u kola i poslije u Kliniku. Prvi predsjednik RBiH je i pristao ići u bolnicu pod uslovom da pored njega bude dr. Gavrankapetanović.

 

Kako podsjeća Oslobođenje, dok je Bakir Izetbegović u utorak na očevom mezaru govorio da je on u politici samo zato da bi završio njegovo djelo, prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću je uručivan otkaz...

 


Cijeli tekst čitajte u printanom izdanju Oslobođenja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI