Pretkvalifikacije za Svjetsko košarkaško prvenstvo

Bosna i Hercegovina na krilima Džanana Muse savladala Armeniju

Sport 09.08.17, 22:04h

Bosna i Hercegovina na krilima Džanana Muse savladala Armeniju
Do kraja uzbudljivog meča mladi košarkaši BiH su povećali prednost i meč je završen rezultatom 98:85.

 

Košarkaši reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras su u Sarajevu odigrali svoju najbolju utakmicu pretkvalifikacijskog ciklusa i savladali selekciju Armenije rezultatom 98:85.

 

Nakon poraza u Švedskoj i pobjede nad Slovačkom, izabranici Duška Vujoševića večeras su u dvorani “Mirza Delibašić“ odigrali meč protiv Armenije.

 

Bh. reprezentativci su bolje otvorili meč i nošeni efikasnom realizacijom Džanana Muse u prvoj četvrtini dominirala na terenu, ali Armenci su pred kraj prvog perioda došli do izjednačenja 23:23. Druga četvrtina pokazala je da mladi reprezentativci imaju mnogo volje i dovoljno kvaliteta da odgovore na zahtjeve selektora i publike, pa su na odmor otišli s rezultatom 52:44.

 

Za razliku od prethodnog meča sa Slovacima, u reprezentaciji BiH večeras Musa nije bio usamljen na listi raspoloženih napadača, a treba istači i dobru rolu igrača s kupe, u prvom redu korpulentnog Ismeta Sejfića koji je sa devet poena za nekoliko minuta promijenio odnos snaga na terenu.

 

U drugom poluvremenu Vujoševićevi izabranici nastavili su dobru partiju i treći period završili rezultatom 73:60. Do kraja uzbudljivog meča mladi košarkaši BiH su povećali prednost i meč je završen rezultatom 98:85.

 

U grupi A evropskih pretkvalifikacija za Svjetsko košarkaško prvenstvo u Rusiji, selekcija BiH nakon tri meča zauzima prvo mjesto. U nastavku kvalifikacija BiH 12. augusta u Zenici dočekuje Švedsku, zatim četiri dana kasnije gostuje u Slovačkoj, a takmičenje završava 19. augusta gostovanjem u Armeniji. Prve dvije ekipe plasirat će se u naredni kvalifikacioni ciklus.

 

(Anadolija/dg)

BLIN
KOMENTARI