koristite alternativne prelaze

Na GP Doljani na prelazak granice u oba smjera čeka se oko sat vremena

Hronika 09.08.17, 14:04h

Na GP Doljani na prelazak granice u oba smjera čeka se oko sat vremena
Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08.00 do 16.00 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja

 

Zbog veoma visokih dnevnih temperatura, vozačima se preporučuje da na duže relacije kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, preporučuju se češće pauze. Apeluje se na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. 

 

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08.00 do 16.00 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja. 

 

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-17.3 Buna-Stolac, M-17 Maglaj-Žepče, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-4 Simin Han-Kalesija, M-16 Poriče-Kupres i M-18 Stupari-Kladanj. 

 

Na GP Doljani na prelazak granice u oba smjera čeka se oko sat vremena, a isto toliko čeka se i na GP Ivanica na izlazu iz BiH. Na ostalim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 do 40 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI