vremenska prognoza za nedjelju

Još ćemo se 'kupati' u goloj vodi, toplotni talas grije i sutra, a evo kad stiže nevrijeme!

Hronika 05.08.17, 15:18h

Još ćemo se 'kupati' u goloj vodi, toplotni talas grije i sutra, a evo kad stiže nevrijeme!
Sutra će u BiH, dakle, preovladavati sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost

 

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su vremensku prognozu za drugi dan vikenda, a kako se navodi, u Bosni i Hercegovini očekuju nas vremenske prilike slične današnjim. Moguće su padavine u vidu pljuskova.

 

Sutra će u BiH, dakle, preovladavati sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima, u većem dijelu Bosne, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na istoku i sjeveroistoku Hercegovini, poslijepodne, se očekuje pljusak kiše.

 

U Bosni je moguće i izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra, intenzivnijim padavinama i gradom. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 18 do 24, na jugu od 24 do 28, a dnevne od 33 do 39, na jugu i sjeveru lokalno do 42 °C.

 

U Sarajevu sunčano i vruće. U drugom dijelu poslijepodneva i krajem dana su mogući pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 20, a dnevna oko 35 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI