Sud uvažio žalbu advokata

Uhapšeni u akciji 'Bosna' pušteni iz pritvora, branit će se sa slobode

Hronika 03.08.17, 09:13h

Uhapšeni u akciji 'Bosna' pušteni iz pritvora, branit će se sa slobode
Općinski sud u Sarajevu ranije je potvrdio optužnicu Tužilaštva KS protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića, Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Seida Fazlagića

 

Ramiz Karavdić, Safet Bibić, Nedžad i Senad Trako, uhapšeni u akciji "Bosna" i optuženi za različita krivična djela, pušteni su iz pritvora nakon što je nadležni sud uvažio žalbu advokata, potvrdio je za N1 Almir Bibić, advokat Safeta Bibića.

 

On je kazao da je žalba advokata optuženih uvažena i da više nije bilo pravnog osnova da ostanu u pritvoru. Svi će se braniti sa slobode. 

 

Općinski sud u Sarajevu ranije je potvrdio optužnicu Tužilaštva KS protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića, Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Seida Fazlagića.

 

Optuženi su da su počinili:

 

- Amir Zukić, Safet Bibić, Nedžad Trako, Senad Trako i Ramiz Karavdić krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonito posredovanje

 

- Esed Džananović krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti

 

- Asim Sarajlić i Mirsad Kukić krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem

 

- Seid Fazlagić krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela

 

- Amir Zukić krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja

 

Optuženi Amir Zukić i Safet Bibić terete se da su u toku 2016. godine organizirali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić. Oni su kao članovi grupe pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u Elektroprivredu BiH, nakon čega je Amir Zukić koristeći svoj utjecaj preko Eseda Džananovića realizirao nezakonita zapošljavanja u ovo preduzeće.

 

Optuženi Asim Sarajlić i Mirsad Kukić terete se da su koristeći svoj položaj posredovali prilikom zapošljavanja, čime su počinili krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI