Od 11. do 18. augusta

Produženo radno vrijeme kafića u vrijeme SFF-a: Ludi provod trajat će do ponoći

Hronika 01.08.17, 10:05h

Produženo radno vrijeme kafića u vrijeme SFF-a: Ludi provod trajat će do ponoći
Iz sarajevske općine Centar je saopćeno da, ukoliko se vlasnik ugostiteljskog objekta odluči da u periodu održavanja 23. Sarajevo Film Festivala radi i nakon 24 sata, prema odredbama spomenute odluke, dužan je pismeno obavijestiti Prvu policijsku upravu – Policijsku stanicu Centar


U vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala, koji se ove godine održava od 11. do 18. augusta, a kao i prethodnih godina, omogućen je duži rad ugostiteljskih objekata od propisanog, kako bi se izašlo u susret zahtjevima za bogatijom turističkom ponudom.

 

Odlukom o radnom vremenu u određenim djelatnostima na području općine Centar Sarajevo propisano je, između ostalog, da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata (uključujući ljetne bašte ispred ugostiteljskih objekata, kao i slobodnostojeće otvorene bašte) do 24 sata.

 

Ovom odlukom je također propisano da ugostiteljski objekti mogu, izuzetno, raditi i nakon 24 sata, kao što je to u vrijeme trajanja određenih manifestacija.

 

Iz sarajevske općine Centar je saopćeno da, ukoliko se vlasnik ugostiteljskog objekta odluči da u periodu održavanja 23. Sarajevo Film Festivala radi i nakon 24 sata, prema odredbama spomenute odluke, dužan je pismeno obavijestiti Prvu policijsku upravu – Policijsku stanicu Centar, a za ugostiteljske objekte koji se nalaze u stambenim i stambeno-poslovnim objektima treba obavijestiti i predstavnika etažnih vlasnika stanova. Obavijest treba obavezno da sadrži razloge zbog kojih se produžava radno vrijeme.

 

Iz Službe Općine Centar za privredu i lokalno-ekonomski razvoj podsjećaju da nepostupanjem u skladu sa Odlukom o radnom vremenu u određenim djelatnostima na području općine Centar ugostitelj čini prekršaj za koji je propisana novčana kazna - saopćeno je iz te općine.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI