Nakon incidenata na utakmici BiH-Grčka u Zenici

FIFA suspendovala Bilino Polje i kaznila Džeku, Bešića i Gillija

Sport 27.07.17, 18:24h

FIFA suspendovala Bilino Polje i kaznila Džeku, Bešića i Gillija
NSBiH je kažnjen sa 30.000 franaka za propuste i lošu organizaciju meča s Grcima

 

Disciplinska komisija Svjetske fudbalske federacije (FIFA) izrekla je danas kazne za incidente koji su se dogodili nakon utakmice kvalifikacija za Mundijal u Rusiji između BiH i Grčke odigrane 9. juna na Bilinom polju.

 

NSBiH je kažnjen sa 30.000 franaka za propuste i lošu organizaciju meča s Grcima, a stadion Bilino polje je suspendovan za jednu utakmicu. Tako će se veoma važan meč kvalifikacija za svjetsko prvenstvo protiv Belgije, odigrati bez prisustva navijača.

 

Kapiten fudbalske A reprezentacije BiH Edin Džeko, koji je izazvao sukob koškanjem sa Kostasom Manolasom, nije suspendovan, nego je kažnjen samo novčano. 'Dijamant' je dobio upozorenje i morat će platiti 2.500 švicarskih franaka.

 

Selektor Mehmed Baždarević neće moći računati na Muhameda Bešića. Veznjak Evertona suspendovan je jednu utakmicu i kažnjen je sa 5.000 švicarskih franaka. Stephane Gilli, doskorašnji trener u stručnom štabu 'zmajeva' suspendovan je na šest mjeseci i kažnjen s 3.000 švicarskih franaka. Francuski trener dobio je i ukor, prenosi N1. 

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI