Izbjegnite čekanja

Zbog kvara na sistemu u Hrvatskoj u prekidu odvijanje saobraćaja na nekoliko graničnih prelaza

Hronika 25.07.17, 08:05h

Zbog kvara na sistemu u Hrvatskoj u prekidu odvijanje saobraćaja na nekoliko graničnih prelaza
Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta

 

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 Doboj-Derventa u mjestu Živinice, saobraćaj je do završetka policijskog uviđaja, potpuno obustavljen.

 

Zbog kiše koja je padala tokom noći, na većini puteva u BiH jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. 


Vozače pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Pojačana frekvencija vozila u jutarnjim satima bilježi se na dionicama u gradskim centrima. Na ostalim putnim pravcima, saobraća se umjerenim intenzitetom.

 

Do kraćih zastoja tokom dana, dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Maglaj-Žepče, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

 

Zbog kvara na sistemu u Hrvatskoj, trenutno je u prekidu odvijanje saobraćaja na graničnim prelazima Brčko, Bosanski Šamac, Bosanska Dubica i Bosanski Novi. 

 

Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI