ISPOVIJEST IZ ŠEIKOVE POSTELJE

Moji dani u haremu saudijskog trgovca oružjem: Pristala je biti ljubavnica pored tri supruge...

Nedjeljni magazin 25.06.18, 11:06h

Moji dani u haremu saudijskog trgovca oružjem: Pristala je biti ljubavnica pored tri supruge...
Imala je 20 godina, a on 44 kada je pristala biti jedna od njegovih 11 službenih ljubavnica, pored tri supruge


 


Jill Dodd osamdesetih godina je bila uspješan model, a onda je upoznala 24 godine starijeg muškarca. Poslije ovog susreta, njen život je krenuo u drugom pravcu. Živjela je u njegovom haremu, a sve pojedinosti otkrila je u knjizi koju je predstavio New York Post, piše Express.hr.


"Sa 20 godina sam potpisala ugovor s prestižnom modnom agencijom "Wilhelmina Models". Počela sam dobivati angažmane u Francuskoj, u Parizu sam snimala editorijale za "Vogue". Bila sam mlada, naivna i opijena uspjehom kad sam u Cannesu upoznala malog, proćelavog, debeljuškastog, ali šarmantnog gospodina. Tek poslije sam shvatila da je to Adnan Khashoggi, koji je zaradio milijarde na preprodaji oružja", piše u kontroverznoj knjizi 57-godišnja Jill. 


Sve je počelo kada ju je Adnan pozvao na ples.

 

"Odjednom je zgrabio stolac, zavitlao ga i bacio u vatru. Uradila sam isto što i on. Smijali smo se. Onda me je, bez ikakvog upozorenja, uzeo za ruku i na nadlaktici mi prstom umrljanom krvlju napisao 'volim te'", piše bivša manekenka. 


Sutradan je Khashoggi pozvao Jill na svoju 280 metara dugu jahtu na kojoj se snimao jedan od filmova o agentu Jamesu Bondu. 


"Kad sam s prijateljicom stigla na jahtu, Adnan nas je odveo do ogromnog ormara koji je bio prepun dizajnirane odjeće. Razgovarali smo do pet ujutro i ja sam se zaljubila u njega", napisala je Jill. 


Sa Adnanom su mediji povezivali mnoge svjetske zvijezde. U njegovom društvu su uživale Joan Collins, Jackie Kennedy, Liza Minnelli, Farrah Fawcett, a Sinatra mu je bio najbolji prijatelj. Jill je od Adnana dobijala skupe poklone, a onda je on 1980. godine pozvao u svoju vilu u Marbelli. 

 

adnan-khashoggi


Očekivala je da će tamo biti nasamo sa njim, ali dočekale su je druge žene. Glavna je bila izvjesna Sabina, a kuća je bila puna prelijepih mladih žena. Za neke od njih Jill nije bila sigurna niti da su bile punoljetne. 


"Navečer sam se otišla okupati, Adnan me je gledao i objasnio mi kako stoje stvari. Rekao je: 'Želim da budeš jedna od mojih ljubavnica. Prema saudijskom zakonu, smijem imati tri zakonite supruge i 11 ljubavnica. Želim da budeš jedna od njih. Poljubit ću te tek kad prihvatiš moju ponudu.' Naravno, pristala sam. Voljela sam ga", napisala je Jill.


Postala je dio harema, što znači da je morala čekati red kako bi vodila ljubav sa čovjekom svog života. 

 

"Jedne noći je došao u moju sobu, nosio je poklon. Sve mi se srušilo u trenutku kada sam vidjela da je shvatio da je došao u pogrešnu sobu. Samo se okrenuo i otišao." 


Jill je polako počela razumijevati. 


"Zbog svih skupih stvari koje mi je davao, osjećala sam se kao da mu nešto dugujem", napisala je Dodd koja je avanturu prekinula 1982. 


Kaže da joj nije žao što je bila s njim, ali ipak, postoje dani kada ju je sram. 


"Nije lako slušati da te drugi osuđuju i zovu prostitutkom, a to nikada nisam bila", zaključila je bivša šeikova ljubavnica. Ona je danas u sretnom braku i ima troje dece.

 

(Express.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI