GUŽVE NA GRANICI

Ako putujete van BiH, ne idite na ove granične prijelaze - čekat ćete satima

Hronika 22.07.17, 15:17h

Ako putujete van BiH, ne idite na ove granične prijelaze - čekat ćete satima
Zadržavanja na ovim prelazima su između 90 i 120 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta


 

Saobraćaj se, uz povoljne vremenske uslove i umjerenu frekvenciju vozila, odvija nesmetano na većini puteva u BiH, saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a .

 

Iz BIHAMK-a vozače pozivaju  na opreznu vožnju i upozoravaju  na povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju.

 

Zbog održavanja sportske manifestacije,autotrke na brdskim stazama “VLASENICA 2017”, danas  do 14.30   sati obustavljen je saobraćaj za sva vozila na dijelu magistralnog puta M-19 Vlasenica - Han-Pijesak. Do obustave će doći i  sutra od 10.30  do 13.30 sati. Saobraćaj se u vrijeme obustave preusmjerava na alternativne putne pravce, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

 

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

 

Iz BIHAMK-a izdvajaju  putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

 

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Ivanica i Doljani, kao i na GP Velika Kladuša na ulazu u BiH. Zadržavanja na ovim prelazima su između 90 i 120 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

IZ BIHAMK-a podsjećaju  vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje je moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca  moraju imati pasoš, navodi se u saopćenju. 

 

(FENA/ad) 
 

BLIN
KOMENTARI