od ljubljenja do najboljih poza

'Muslimansko seks uputstvo: Halal vodič za vrhunski seks' uzburkalo duhove u Velikoj Britaniji

DEPO PLUS 17.07.17, 15:02h

'Muslimansko seks uputstvo: Halal vodič za vrhunski seks' uzburkalo duhove u Velikoj Britaniji
Vidjela sam mnoge muslimanske žene koje se udaju bez stvarne potrebe da nauče nešto o seksu", rekla je autorka za Guardian

 

Muslimanke u Velikoj Britaniji hvale novu knjigu čija tema je kako imati "vrhunski halal seks".

 

Knjiga pod naslovom "Muslimansko seks uputstvo: Halal vodič za vrhunski seks" (The Muslimah Sex Manual: A Halal Guide to Mind-Blowing Sex), objavljena prošle nejdelje, odmah je uzburkala mulimansku zajednicu u Velikoj Britaniji.

 

Autorka, koji je odlučila da ostane anonimna, a predstavlja se pseudonimom Um Muladhat, daje muslimankama ljubavne savjete o svemu, od ljubljenja do najboljih poza za seks. Glavna poruka knjige je da žene mogu da preuzmu inicijativu kada su ljubavni odnosi sa njihovim muževima u pitanju. "

 

Vidjela sam mnoge muslimanske žene koje se udaju bez stvarne potrebe da nauče nešto o seksu", rekla je autorka za Guardian.

 

"Znale su samo za 'penis u vaginu', ali veoma malo o tome kako da začine svoj ljubavni život drugačijim pozama i drugačijim stvarima u krevetu. Sve to nedostaje u savremenoj islamskoj literaturi."

 

Predsjedavajuća Muslimanske ženske mreže u Velikoj Britaniji Šaista Gohir hvali knjigu zbog činjenice da navodi žene da razgovaraju o seksu.

 

"Krivica koja se vezuje uz seks usađena je u žene od djetinjstva. Seks im je predstavljen kao nešto prljavo, a ženska seksualnost kao nešto što se kontroliše. Žene stupaju u brak a da nemaju samopuzdanja da kažu 'Ja ne uživam u ovome' ili 'Ja hoću to'" "Krajnje je vrijeme da se o seksu otvorenije razgovara", zaključuje Gohir.

 

(B92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI