raznovrstan kulturni program

U Bugojnu zvanično otvoren 45. Teatarski festival BiH FEDRA

Kultura 14.07.17, 10:58h

U Bugojnu zvanično otvoren 45. Teatarski festival BiH FEDRA
I ove godine nastavljamo saradnju sa pozorištima u Hrvatskoj i Srbiji. Pobjednik će imati priliku učestvovati na Repassage festu u Ubu i na 13. Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta Jadran 2017.“, rekao je Duraković

 

Sinoć je u Bugojnu zvanično otvoren 45. Teatarski festival BiH FEDRA, najstariji festival amaterskih pozorišta u BiH.


Dobrodošlicu brojnoj publici u ime organizatora je poželio direktor Festivala Vahid Duraković. Zahvalio se svima onima koji pomažu u njegovoj realizaciji, posebno izdvojivši nesebičnu pomoć načelnika općine Bugojno Hasana Ajkunića, bez čije finansijske podrške Festival ne bi mogao živjeti u današnjem vremenu. 

 

fedra-2-jpg

 

I ove godine nastavljamo saradnju sa pozorištima u Hrvatskoj i Srbiji. Pobjednik će imati priliku učestvovati na Repassage festu u Ubu i na  13. Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta Jadran 2017.“, rekao je Duraković.

 

fedra-3-jpg

 

Iskoristio je priliku da još jednom pozove građane Bugojna i susjednih općina da u što većem broju posjećuju predstave i uživaju izvedbama najboljih amaterskih pozorišta s područja BiH.

 

Prvu noć Festivala odigrana je predstava domaćina. Teatar FEDRA Bugojno izveo je predstavu „Posljednja porodica“, po tekstu i u režiji Vahida Durakovića.

 

fedra-4-jpg

 

Sutra je na rasporedu „Ćelava pjevačica“ Teatra TOTAL Visoko, u režiji Jesenka Muzaferije. 

 

U okviru Festivala bugojanska publika je imala priliku uživati i u izložbi Umjetničke galerije BiH i izložbi koju je priredio Antonio Džolan.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI