Šansa za prolaz u Štokholmu

Bez golova na Grbavici: Željo sačuvao mrežu i izvukao bod u prvoj utakmici protiv AIK-a

Sport 13.07.17, 22:45h

Bez golova na Grbavici: Željo sačuvao mrežu i izvukao bod u prvoj utakmici protiv AIK-a
Do kraja bez uzbuđenja i promjene rezultata, pa će Plavi u Štokholm za sedam dana putovati sa rezultatom koji im daje solidne šanse za prolaz

 

U prvoj utakmici između Željezničara i AIK-a, u okviru drugog pretkola Evropske lige, nije bilo golova na stadionu Grbavica pred 12 000 gledalaca.


Prvi dio utakmice nije ponudio dopadljivu igru, bez izrazitih prilika s obje strane, ali s mnogo trke i borbenosti.

 

Željezničar je bio agresivniji rival, a tek je ozbiljniju priliku uspio stvoriti u 38. minuti kada Asim Zec nakon dobrog prodora šutira, ali njegov udarac brani golman gostiju.

 

S druge strane AIK je u 12. minuti 'sretno' pogodio prečku gola Željezničara, nakon što je Johan Blomberg sa strane centrirao, ali lopta pogađa okvir gola sarajevskog tima.

 

Drugi dio meča gosti su počeli dosta odlučnije. AIK je u 50. minuti postigao pogodak nakon lijepe akcije, ali gol Markkanena poništen je zbog ofsajda. Najbolju šansu na utakmici Šveđani su propustili u 62. minuti. Nakon kornera Nyoholm je ostao sam na petercu, ali uspio je da promaši gotovo nebranjeni dio mreže.

 

U 71. minuti desila se jedna sporna situacija. Fudbaleri Željezničar su tražili penal, jer su smatrali da je Sauli Vaisanen igrao rukom, međutim sudija Adrien Jaccottet se nije oglasio.

 

Do kraja bez uzbuđenja i promjene rezultata, pa će Plavi u Štokholm za sedam dana putovati sa rezultatom koji im daje solidne šanse za prolaz.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI