SUDSKI PROCES ZBOG OBLJUBE

Direktor Doma učenika u Doboju napastvovao volonterku: Vikala je 'nemojte, nemojte', a on je tražio seks u zamjenu za...

Hronika 11.07.17, 09:15h

Direktor Doma učenika u Doboju napastvovao volonterku: Vikala je 'nemojte, nemojte', a on je tražio seks u zamjenu za...
Optužnica V. D. tereti da je 25. oktobra u Doboju zloupotrebom svog položaja naveo na polnu radnju oštećenu, koja se prema njemu nalazila u odnosu podređenosti


Doboj - Direktor Doma učenika u Doboju Davor Vidaković optužen je da je zloupotrebom položaja zlostavljao volonterku u ovoj ustanovi, a sudski proces protiv njega trebalo bi da počne u dobojskom Osnovnom sudu, saznaje Glas Srpske.

 

U dobojskom Okružnom tužilaštvu, navodeći njegove inicijale, potvrdili su da su protiv Vidakovića podigli optužnicu koja ga tereti za obljubu zloupotrebom položaja.


 - Optužnica V. D. tereti da je 25. oktobra u Doboju zloupotrebom svog položaja naveo na polnu radnju oštećenu, koja se prema njemu nalazila u odnosu podređenosti. S obzirom na to da je u ovom slučaju u toku krivični postupak pred nadležnim sudom, više informacija za sada ne možemo dati - rekli su u dobojskom tužilaštvu.


Dodali su da je pomenutu optužnicu potvrdio sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju.


Prema nezvaničnim informacijama, optuženi Vidaković je volonterki u Domu učenika nudio unapređenje u zamjenu da s njim ima seksualni odnos. Izvor blizak istrazi kazao je da je žrtva odbila bilo kakvu vezu sa šefom, ali je on stalno insistirao na tome.


- Ona se na njegove zahtjeve odupirala i govorila: "Nemojte!". Da bi je privolio da prihvati njegov zahtjev, nudio joj je unapređenje na mjesto zamjenika direktora đačkog doma iako ova žena nije bila ni uposlenik pomenute ustanove - rekao je ovaj izvor.


Dodao je da je žrtva, nakon što je osumnjičeni nije puštao na miru, sve ispričala poznanicima i policiji.


Vidaković je ranije negirao sve optužbe, a nije htio da ih komentariše. Nezvanično saznajemo da on i dalje radi u Domu učenika.

 

(Glas Srpske/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI