Neugodno iskustvo na Jadranu

Bez novca nema ni kupanja: Dječak potjeran s hrvatske plaže, nisu mu dali da ostavi peškir

Hronika 08.07.17, 14:05h

Bez novca nema ni kupanja: Dječak potjeran s hrvatske plaže, nisu mu dali da ostavi peškir
Boravak na plaži i kupanje ne može biti uvjetovano konzumacijom pića ili najmom ležaljki i suncobrana

 

Kada je jedan 16-godišnjak iz Opatije uspio pronaći mjesto gdje će ostaviti ručnik na plaži, neugodno se iznenadio kada su ga konobari potjerali. Neugodno se iskustvo dogodilo na djelu kupališta koji se nalazi između obnovljenog kupališta Angiolina i kupališta Lido.


- Moj sin, obzirom na to da je školarac, ne može si priuštiti da kod svakog odlaska na kupanje iznajmi ležaljku i kupi sok u kafiću na plaži. Međutim, on se ima pravo kupati u moru u gradu u kojem živi. 


Čini se kako to ipak više nije tako jer iako je uvažavao pravila ponašanja na kupalištu, konobari s kupališta Lido zatražili su da napusti plažu na čijem je jednom betonskom dijelu našao mjesto za svoj šugaman – riječi su to opatijskog roditelja koji se obratio Novom listu s pitanjem smije li se to činiti i koje su ovlasti koncesionara.

 

Boravak na plaži i kupanje ne može biti uvjetovano konzumacijom pića ili najmom ležaljki i suncobrana. Takvi postupci koncesionara su nezakoniti i nisu u skladu s uvjetima po kojima je izdana koncesija. U slučaju da se koncesionari ne pridržavaju ugovorenih odredbi koje su u skladu sa Zakonom o pomorskom dobru može im se dogoditi da ostanu i bez koncesije. Osim što moraju dozvoliti postavljanje ručnika na kupalištu pod koncesijom, moraju voditi računa da ligeštule, ležaljke i ostalu opremu za plažu postavljaju u opsegu i broju dogovorenim ugovorom, navodi Novi list.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI